Gezi, Tanıtma ve Turizm Kulübümüzden Ankara Gezisi

Tarihe yolculuk temasıyla düzenlediğimiz gezilerimizin bu ay ki durağı idari merkezimiz, başkentimiz Ankara idi.

I.TBMM Kurtuluş Savaşı Müzesi'nde milli egemenliğimizin hangi şartlar altında gerçekleştirildiğini somut kalıntılarıyla izleyerek öğrendik. 1924-1960 yıllarında Atatürk ilke ve inkilaplarının gerçekleştirildiği, Türkiye siyasi tarihinin önemli olayların gerçekleştigi 2. TBMM Cumhuriyet Tarihi Müzesi'nde adeta tarihe tanıklık ettik.

Günümüzde kullanılan TBMM binasını rehber eşliğinde gezerken her bir bölümünün ülkemizin gücünü simgeleyecek bir biçimde tasarlandığını fark ettik. Konulan her taşın ülkemizin ideallerinin bir simgesi olduğunu hayranlıkla dinledik. Meclisimizin işleyişini, yapısını ve görevlerini televizyonlarda hep gördüğümüz turuncu koltuklarda oturarak yerinde öğrenip, Gazi meclisimizin havasını teneffüs ettik.

Gövdesindeki heykellerden süslemelerine, kulelerinden kabartmalarına pek çok özel anlamlarla yüklü Anıtkabir'i bütün detaylarını öğrenerek ziyaret ettik.Ebedi istirahatgahinda Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve şükran duygularımızla ve dualarla yad ettik. Ülkesini, milletini seven, değerlerine ve onun emanetlerine sahip çıkan bireyler olacağımıza yeniden söz verdik.

Dünya'nın sayılı müzeleri arasında olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde, Anadolumuz da yaşamış olan kadim uygarlıklardan geriye kalan arkeolojik eserler görerek tarihe yolculuk ettik.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Manisa Akhisar Akhisar Ticaret Borsası - Altı Eylül Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)