Görsel Sanatlar Dersi Etkinliklerimiz

           Okulumuz Ortaokul öğrencileri  uzaktan eğitim sürecinde 14-19 Aralık 2020 Tarihleri arasında evlerinde bireysel olarak yaptıkları Görsel Sanatlar dersi uzaktan eğitim çalışmalarını bizlerle paylaştılar. 

            Öğrencilerimiz evde çalışmalarına devam ediyorlar. Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Neşe EKŞİ rehberliğinde, 7. ve 8. Sınıf öğrencilerimizle Hat Sanatı çalışması, 5, 6, 7. Sınıflarımızda ise atık malzemelerden geleneksel oyuncak bebek, kapı süsü, kalemlik vb. gibi yapımı üzerine bir etkinlik yürütüldü.

         Hafta boyunca yapılan çalışmalarda 5. ve 6. sınıflarımızda ip, küçük kağıtlar, süs eşyaları, küçük teneke kutular, boş şişe, kavanoz gibi malzemeleri kullanarak kalemlik yaparken diğer yandan da çalı, çam kozalağı, karton, yapma çiçekler ,kağıt, ip, kurdele vb. malzemeler kullanarak Kapı süsü  oluşturdular.

         7. Sınıflara Atık (Kumaş, takı, Kağıt, karton, ip, kurdele, pamuk,düğme vb.) malzemelerden Geleneksel oyuncak bebek yaparken öğrencilerimizin yöresel kıyafetleri araştırmaları amaçlanırken aynı zamanda yapılan etkinlikte dikiş dikmeyi de öğrenerek el işi becerisini kazanmak hedeflenmiştir. Böylece öğrencilerimiz  atık malzemelerden üç boyutlu kullanabilecekleri ürünler ortaya çıkartabileceklerini de gösterirken diğer yandan da yöreleri inceleyerek yöresel kıyafetler konusunda farkındalık oluşturmuşlardır.

          7. ve 8. Sınıf öğrencilerimizle resim kağıdı, suluboya, guaj boya malzemeleri kullanılarak çalışmalarında önce kâğıdı alaca boyayıp sonra  çeşitli sözleri kâğıda aktarıp içini siyahla boyayınca güzel ürünler oluştu.

          Tutum ,Yatırım ve Türk Malları Haftası haftası etkinlikleri kapsamında yaptığımız bu çalışmalarla öğrencilerimizin kendi kullanabilecekleri ürünleri parayla almak yerine evlerindeki atık malzemelerle bunları yapabileceklerini hususunda bir farkındalık oluşmuş oldu.

       Bu güzel çalışmalarından dolayı öğrencilerimizin ellerine sağlık. İlgi ve yönlendirmelerinden ötürü Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Neşe Ekşi ile öğrencilerimize çalışmalarında destek veren kıymetli velilerimize bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Zonguldak Merkez Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)