Güllerimiz Çiçeklerini Bahçemize Bıraktı

Okulumuz Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesinden bu yıl mezun olacak 75 son sınıf öğrencisi ve okulun 25 öğretmeni temsilen okul bahçemize  100 adet gül fidanı diktik.

Okulumuz Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesinden bu yıl mezun olacak 75 son sınıf öğrencisi ve okulun 25 öğretmeni temsilen okul bahçemizde  100 adet gül fidanını toprakla buluşturduk. 12. sınıf öğrencilerimizden Hayrunnisa ATALAY'ın velisi İbrahim ATALAY'ın katkılarıyla yaptığımız etkinliğe, öğrencilerimiz, velileriimiz ve öğretmenlerimizin yanı sıra Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut OLGUN ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa UNCU katıldı.

Fidan dikiminden önce yaptığı konuşmada mezun olacak öğrencilerden ve onları yetiştiren öğretmenlerden daima umutlu olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, "Gelecek dönemlere yönelik bir yatırımın başlangıcındayız. Gül sevgi, merhamet ve aşk gibi güzel hislerin temsilidir. Sizler buradan mezun olurken adınıza bir iz bırakmak için yaptığınız bu çalışma takdire şayan bir çalışmadır. Sizler buraya gelirken geleceğe dair idealler ile geldiniz. Bunun ötesinde bugün burada artık yavaş yavaş bir hüzün çökmüş olmalı, ayrılık sinyalleri başladı. Her ayrılık biraz hüzün taşır ve buradaki her anınızı özleyeceksiniz belki ileride. Bir taraftan ağaç yetiştiriyorsunuz bir taraftan insan yetiştiriyorsunuz bir taraftan da memleket kaygısı taşıyorsunuz ve bir taraftan da bu ülkeye faydalı olmak üzerine gelecek bina ediyorsunuz. Siz bu şehrin zirvesinden bizlere soluk oldunuz. Bizim gözümüz zirvede ve kulağımız da bu zirveden gelecek seste. Zirvede kar olur bulut, olur ama güneş de önce zirveye vurur. Biz zirveden hep güzel sesler duymayı ve güzel görüntüler görmeyi istiyoruz" dedi.

Yapılan fidan dikim etkinliğinde öğrencilerin ve öğretmenlerin mutluluğunu paylaşan Taçyaprak Fidan Market işletme sahibi İbrahim Atalay ise "Yeşil Gümüşhane gerçekten yeşil olsun, biz Gümüşhane'ye değer katmak için varız. Gümüşhane ilinin tükenmeye yüz tutmuş meyve fidanı çeşitlerinin tekrar Gümüşhane'ye kazandırılması adına fidan üretimi yapıyoruz. Bugüne kadar 16 çeşit nesli tükenmeye yakın meyve fidanlarının üretimini yaptık. Bunun yanında süs bitkileri de yetiştiriyoruz bugün de burada mezun olacak güllerimize 75 adet gül hediye ettik" ifadelerini kullandı.

Program sonunda Okul Müdürümüz Mehmet Akif ODABAŞ tüm katılımcılara teşekkür ederek öğrencilerimize başarılar diledi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Merkez Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)