Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi'nde Kariyer Günleri

30 Mayıs-3 Haziran 2022 tarihleri arasında Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesinde, Okul Psikolojik Danışmanı İrem BOZKURT koordinasyonunda 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik kariyer günleri düzenlenmiştir. 

30 Mayıs-3 Haziran 2022 tarihleri arasında Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesinde, Okul Psikolojik Danışmanı İrem BOZKURT koordinasyonunda 11 ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik kariyer günleri düzenlenmiştir. Etkinliklerin açılış gününde Okul Müdürü Mehmet Akif ODABAŞ katılımcılara hitaben: "Hayatımızda hep bir dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktalarından biri ve en önemlisi de meslek seçimi aşamasıdır. Meslek seçimi sürecinde yıl boyunca üniversite tanıtım seminerleri, uygulanan ilgi ve yetenek envanterleri, iş ve mesleğe hazırlayan kurum ve kursların tanıtımı gibi birçok faaliyeti yürüttük. Bunlarla birlikte öğrencilerimiz bir sınav sürecinin daha sonuna yaklaşırken meslekleri daha kapsamlı ve o mesleği icra eden güvenilir kaynaklardan öğrenebilmeleri ve tercih dönemlerinde hedeflerini daha net belirleyebilmeleri için Türk Telekom Fen Lisesi olarak "Kariyer Günleri" planladık." dedi.

Bu kapsamda okulumuza Tıp uzmanı, diş hekimi, makine, inşaat, yazılım, elektrik-elektronik, maden, genetik, gıda, matematik, jeoloji, jeofizik ve harita mühendisleri olmak üzere 13 meslek sahibini okulda konuk edildi ve 11 ve 12. Sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu sorular okulun psikolojik danışmanı İrem BOZKURT moderatörlüğünde meslek sahiplerine yönelterek öğrencilerin ilgili meslekler hakkında merak ettikleri sorulara cevap almıştır.

Etkinliğin ilk konuğu Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ulaş KARABAY olmuştur. Öğrenciler ile Tıp Fakültesi ve hekimlik üzerine samimi bir sohbet gerçekleştiren Dr. KARABAY, program sonunda Fen Lisesi öğrencileri ile birlikte olmanın verdiği mutluluğu dile getirdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Merkez Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)