Güneş Enerjisi Santrali Gezisi

Okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı öğrencileri güneş enerjisinden elektrik üretimi yapan santralde gezi yaptı..

Geziye Elektrik Elektronik Teknolojileri alanı 10, 11 ve 12 sınıf öğrencileri katıldı. Öğrencilerimizin yeni teknolojileri öğrenmesi, mesleğin boyutlarını kavrarayabilmesi amacıyla planlanan faaliyetlerden biri daha santral gezisi olarak gerçekleştiridi. Öğrenciler gezi sırasında anlatılan bilgileri ilgiyle dinlerken, santraldeki Elektrik ve Elektronik teknolojisi ürünlerini dikkatle incelediler. Gezi sonrası öğrencilerin mesleklerine daha fazla ilgi gösterip hedeflerini Elektrik ve Elektronik Mühendisliği olarak belirledikleri görüldü.

Yetkililerden alınan bilgilere göre santral Ergünler Enerji firması tarafından Derinkuyu/Çakıllı Mahallesi yakınlarında 175 dönüm arazi üzerinde kuruldu.Yaklaşık 2 ay önce GES (Güneş Enerjisi Sanrali) faaliyete geçti. Santral 17MW güce sahip ve bölgenin enerji ihtiyacının yaklaşık 1/3 ünü sağlıyor. Tesiste yaklaşık 72bin güneş paneli 17 adet İnvertör Köşkü, 17 Adet YG Trafo Köşkü yer alıyor. Bölgede yeni bir iş alanı oluşturan tesis ülkemizin doğal kaynaklarını ekonomiye kazandırmakta.

 Bu gezi için gerekli izinleri veren firma sahibi Sayın Burhan ERGÜN´e, gezi sırasında grubumuza sıcak bir misafirperverlik gösteren tesis müdürü Sayın Sebahattin MERT´e ve idari görevli Sayın Hilmi KIZILKAYA´ya, grubumuza her türlü teknik bilgiyi veren, santral sahasında gezi yapıp ürünlerin bilgilendirmelerini yapan Sayın Soner EKİNCİ´ye teşekkür deriz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Nevşehir Derinkuyu Hakkı Atamulu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)