Güney Marmara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Projemiz Agte İle Erken Tanılama Teknikleri Eğitimimizi Tamamladık.

Karesi Rehberlik Araştırma Merkezi´nin hazırlamış olduğu GMKA tarafından desteklenen AGTE ile Erken Tanılama Teknikleri Eğitimi 24-28 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Kurumumuz öğretmenleri eğitim sonunda İl Milli Eğitim Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürü Sayın Fahri Acar´ın da katılım gösterdiği törenle sertifikalarını almışlardır. 

Küçük Adımlar Eğitim Progrmı 0-4 yaş arasındaki gelişimsel gerilik gösteren çocuklara yönelik eve dayalı bir erken eğitim programıdır. Avustralya!da özel eğitim gerektiren çocukların erken çocukluk dönemi eğitimlerine yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiş ve Türkiye´ye uyarlanmıştır.

AGTE ise 0-6 yaş aralığındaki çocuklara uygulanan bir gelişim testidir. Bu test ile çocuğun  birçok alandaki becerileri değerlendirilerek çocukların ileride karşılacağı sorunlara çözüm bumak kolaylaşacaktır. 

Biz de Karesi Rehberlik Araştırma Merkezi olarak bu projeyle erken dönemde eğitim ilkesine dayanarak kurumumuzun kurumsal beceri ve kapasitesinin arttırılmasını amaçladık. Bir sonraki amacımız ise örgütlü çalışmaki kurum kültürü ve kimliği hususlarında katkı sağlamaktır. Bu eğitim sonrasında nitelikli erken eğitim konusunda hedefleri olan ve çözüm odaklı bir kurum olmaya devam edeceğiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Karesi Balıkesir Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)