"Güneydoğu Anadolu Gezisi"

9.- 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz ile Güneydoğu Anadolu Gezisi gerçekleştirildi

 

"GÜNEYDOĞU ANADOLU GEZİSİ"

 

Öğrenci motivasyonunu arttırmaya yönelik yapılan çalışmalar kapsamında okulumuzdan 41 öğrenciyle gerçekleştirdiğimiz Güneydoğu Anadolu (Gaziantep-Şanlıurfa) gezi turumuzun sonuna geldik.

 

 

10-13 Haziran 2022 tarihlerinde okulumuzdan bu yıl mezun olacak 12. Sınıf öğrencilerimiz başta olmak üzere yıl boyunca yaptıkları çalışmalarla öğretmen ve idarecileri tarafından takdirle karşılanan 9. ve 11. Sınıf öğrencilerimiz, havaların güzelleşmesi ile birlikte yeni yerler görme ve tanımanın keyfini yaşadılar.

 

Gezi rehberimizin eşliğinde ilk gün Gaziantep'te Mozaik Müzesi ve 25 Aralık Kurtuluş Müzesi'ni gezdikten sonra kültürel yemeklerden oluşan öğle yemeği organizasyonuna katılan ve sonrasında da Hayvanat Bahçesi'nde vakit geçiren öğrencilerimiz meşhur bakırcılar çarşısında keyifli dakikalar geçirdiler.

 

İkinci gün itibariyle Şanlıurfa Göbeklitepe'ye ve ardından da Halfeti'ye yol alan öğrencilerimiz Halfeti'de tekne turuna katılarak memleketimizin kültürel miraslarını tanıma imkânı buldular. Ardından Urfa Kalesi, Ayn Zeliha Gölü ve Balıklı Göl'de vakit geçiren öğrencilerimiz ünlü meydanda değişik bir kültürel yapıya dahil olarak sosyalleşme imkanı buldular. Urfa'nın önemli kültürel değerlerinden olan "Sıra Gecesi" etkinliğine katılan öğrenci, öğretmen ve idarecilerimiz müzik ve dans eşliğinde bol enerjili bir akşam geçirdiler.

 

Gezimizin gerçekleşmesine vesile olan İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa ÇELİK'e, gezimizin her aşamasında bize destek olan ilçe Milli Eğtiim Müdürümüz Sayın Ünal Saraçoğlu'na, Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı'na, Gezi öncesi ve gezi süresince organizasyon ekibimizin başında olan Okul Müdürümüz Sayın Arzu SERT'e, Müdür Başyardımcımız Volkan DİNÇ'e, Müdür Yardımcımız Veli KOÇ'a, Nazan ÇEKÜÇ, Kübra ULUTAŞ, Meryem YILDIRIM hocalarımıza, Birecik kahvaltı etkinliğinde bizleri samimiyetle karşılayan Birecik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sayın İbrahim Halil AKAR'a, konaklama, rehberlik ve hizmet konusunda bizlere destek olan herkese, okul gezisi için okul aile birliğimize bağışta bulunan saygıdeğer yardımseverlerimize ve ayrıca gezi boyunca uyumlu hareket eden tüm öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunarız.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Giresun Alucra Halis Akmen Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)