Gürün Kaymakamı Sayın Halil Yazıcı ve İstanbul Milletvekili Sayın Osman Boyraz Müdürlüğümüzü Ziyaret Ettiler

Gürün Kaymakamı Sayın Halil YAZICI ve İstanbul Milletvekili Hemşehrimiz Sayın Osman BOYRAZ 16.08.2021 tarihinde Müdürlüğümüzü ziyaret ederek "El Sanatları Dersliğinde" devam eden kurslarımızı gezdiler.

Gürün Kaymakamı Sayın Halil YAZICI ve İstanbul Milletvekili Hemşehrimiz Sayın Osman BOYRAZ, Gürün Kaymakamlığı öncülüğünde başlattığımız  " Atma Eski Kıyafetini Getir, Yepyeni Çantanı Al Götür." projemiz hakkında bilgi aldılar.

Bu proje kapsamında vatandaşlarımız eski, kullanılmayan kot, gömlek, kaban vb. kıyafetlerini getirip yerine kursiyerlerimiz tarafından kendi kumaşlarından üretilen çanta, valiz vb. ürünlerini sadece el emeğini ödeyerek alabiliyorlar.

İstanbul Milletvekili Hemşehrimiz Sayın Osman BOYRAZ, "Bir önceki  ziyaretimde  el emeği  göz nuru  ürettikleri  bebek salıncakları ile zihnime yer edinen Gürün Halk Eğitim Merkezi'nin kursiyer ev hanımlarını tekrar ziyarete  gittim. Bu kez de hamarat kursiyer hanımlarımız evde bir nedenle giyilmeyen kazaktan eteğe tüm kıyafetleri çöpe atmak yerine geri dönüştürerek hem doğaya hem de ekonomiye katkı sağlıyorlar. Fotoğraflarda görmüş olduğunuz çantalar  tamamen geri dönüştürülmüş kumaşlarla üretilmiş durumda.

Kursiyer hanımlarımıza doğaya yönelik bu hassasiyetleri ve ellerindeki imkanlar ölçüsünde ekonomiye sundukları katkılarından dolayı tebrik ediyorum." şeklinde duygularını ifade ettiler.

Proje ve kurslarımız ile ilgili Kursiyerlerimiz ile de sohbet eden Gürün Kaymakamı Sayın Halil YAZICI ve İstanbul Milletvekili Hemşehrimiz Sayın Osman BOYRAZ beğendikleri proje ile ilgili de daha önce olduğu gibi destek vereceklerini belirttiler.

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Gürün Gürün Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)