Halk Oyunları Ekibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına Neşe Kattı

Halk Eğitimi Merkezi olarak Gökçebey Orta Okulu'nda açtığımız Ankara Yöresi Halk Oyunları ekibi yoğun ve özverili bir çalışma sonrasında Atatürk İlkokulu bahcesinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında gösterilerini yüksek bir performans ile sergileyerek bayrama neşe kattılar.

Gökcebey Orta okul Sözleşmeli Beden Eğitimi Öğretimeni Gülten Tutsun'un eğiticiliğini yaptığı Halk oyunları ekibi yaklaşık iki aydan beri yoğun bir şekilde çalışmalarını okul salonu ve bahçesinde soguk havalarda bile sorumluluk ve fedakarlık anlayışı ile yürüttü. Öğretmen ve öğrenciler kurs müfredatında yer alan oyunları öğrenirken veliler de Folklor kıyafetlerini temin etti.

Halk oyunları gösterilerini büyük bir titizlikle sergileyen öğrenciler protokol ve diğer bütün katılımcıların beğenisini kazanırken öğrenci velilerinin de gurur kaynağı oldu.

Küçük öğrenciler bazında ilk defa açılan kurs kapsamında yapılan bu gösteriler halk oyunları alanında ileriye dönük daha güzel çalışmaların yapılacağı konusunda bizleri ve Gökçebey halkını umutlandırdı. Bu gösteri grubu bundan sonra Gökçebey'de yapılacak bayram,belirli gün ve haftalar kapsamında yapılacak etkinliklerin ayrılmaz bir parçası olacaktır. Ayrıca bu ekip okullarda açacağımız halk oyunları kurslarının mayasını oluşturacak.

Yeni eğitim ögretim döneminde kursa katılan bu öğrencilerimizle başka bir kurs açarken diğer okullarımızda da halk oyunları kursları açmayı planlıyacağız. Ülkemizin dört bir yanında bayram coşkusunu yaşayan bütün çocukların ve öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, Halk Oyunları ekibinde yer alan ögrencilerimize, velilerimize , öğretmenimize ,okul idaresine teşekkür ediyoruz

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Zonguldak Gökçebey Gökçebey Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)