Harezmi Eğitim Modeli Etkinliklerimiz Devam Ediyor

Okulumuzda yürütmeye başladığımız Harezmi eğitim modeli çalışmalarımız devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün desteği ile üniversitelerin paydaşlığı ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü çalıştaylarla hayat bulan Harezmi Eğitim Modeli İlk olarak pilot il İstanbul’da uygulanmaya başlamıştır. Sonrasında diğer illere de açılan Harezmi eğitim modelini bu yıl Karaman’da ilk olarak okulumuzda da uygulamaya başladık. 2023 yılının başında uygulamaya başladığımız Harezmi Eğitim Modeli, disiplinlerarası yaklaşımı yeniden yorumlayarak farklı disiplinlerin eşdeğerde yer aldığı, işbirliğini benimseyen, fen ve bilgisasyar bilimi öğretimini, sosyal bilim dalları ile bütünleştiren, bilgi işlemsel düşüne becerilerinin hayata adapte edildiği, programlama ve öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, robotik ve oyun tasarımı ile eğlenerek üreten , kendini sürekli güncelleyen disiplinler arası bir eğitim modeldir.

Harezmi eğitim modeli çocuklarla ilgili problemlerin yine çocuklar tarafından belirlenmesiyle süreç başlıyor ve 21 haftalık süreçte haftada 2 sat olarak uygulanmaktadır. Bu zaman diliminde sorunlara çocuklarla beraber çeşitli etkinliklerle çözüm aranmaya çalışılmaktadır.

Okulumuz öğrencileri de bu sorunlar içerisinden kendi iradeleri ile akran zorbalığı problemini seçtiler. Amacımız akran zorbalığı sorununa öğrencilerimizle birlikte çözüm yolları üreterek okulumuzda bu sorunu en aza indirmektir. Okulumuz öğretmenlerinden Fatih Gülten, Hasan Gündüz ve Fikret Çelik tarafından yürütülen Harezmi eğitim modelinde etkinliğe 20 öğrencimizle katılan öğrencilerimiz her hafta farklı etkinliklerle hem eğlenip hem de öğreniyorlar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Mehmet Çavaş İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)