Hasanlar Çanakkale Ruhunu Yaşattı

Programa Hisarcık Kaymakamı Fethi Savran , Garnizon Komutanı Oğuz Uçak, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, kurum amirleri, eğitim görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Hasanlar Ortaokul Müdürü Ali Osman Kılıç ´´ Çanakkale, bir milletin varoluş mücadelesidir. Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren kahramanlık destanıdır…. Bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerlerimizin destanıdır. Bu zafer, anaların biricik evlatlarını bağrına basıp; başına kınalar yakıp cepheye gönderdiği bir savaştır.

 

İnanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki , üstün başarısını gösteren bir mücadeledir Çanakkale… Çanakkale, bir milletin varoluş mücadelesidir … Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nda kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren kahramanlık destanıdır. Hasanlar ortaokulu olarak bu geceyi düzenlemekteki amacımız atalarımızın inanç ve fedakarlıklarını anarak ve anlayarak ülkenin geleceği olan çocuklarımızı işte bu milli bilinçle yetiştirmektir. Büyük Önder Atatürk´ü, Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne dek vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, Şehitler Günü münasebetiyle, bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah´tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Allah Onlardan Razı Olsun´´ dedi. Daha sonra Hasan Ortaokulu öğretmenlerinden Fahrettin Uygun tarafından Çanakkale savaşı anlatıldı.Fahrettin Uygun´un anlatımı salonda duygusal anlar yaşattı. Fahrettin Uygun yaptığı konuşmada ´´Geldiler ama ben diyorum ki gördüler. Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler değildir. Onlar 1071’den beri geliyorlar. 1000 yıldır bu milleti bu topraktan atmak için geliyorlar. Ama bu sefer top yekun geldiler. Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler değildir, Çanakkale´yi Çanakkale yapan gelenleri karşılayan asil ruhtur... O öyle bir ruhtur ki, çelik ve barut, inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür… O öyle bir ruhtur ki, “ben esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğlerim” diyen insanların ruhudur ... Döndüler diyorum, Çanakkale öyle bir yer ki, yokluk varlığı yenmiştir, maneviyat maddiyatı yenmiştir ve özgürlük sömürgeyi yenmiştir, esaretin zincirini kırmıştır. Ve o gidenler; yüz binler, canlarını düşünmeden bu toprağa verenler için Yüce Allah buyuruyor ki; "Allah yolunda ölen kimseler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz, bilemezsiniz." ve ben diyorum ki: “Şu an bizi izliyorlar, buradalar, yanımızdalar, onların taşıdığı o asil ruh biliyorum ki bizim damarlarımızda… Şu an o ruhun kıpırdanışlarını hissediyoruz… Onlara ölü demeyiniz!.´´dedi. Program Esat Kabaklı Çanakkale türküsü, sanal müze gösterisi, Hasanlar Ortaokul öğrencilerinin hazırladığı Orotoryo, Gazeteci Yazar Yunus Daşdemir´in kendi kaleminden yazdığı Çanakkale şiiri ve davetliler tarafından ayakta alkışlanan Tiyatro gösterisiyle sona erdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Hisarcık Hasanlar Ortaokulu

Kaynak:https://hisarcikhasanlarortaokulu.meb.k12.tr/icerikler/hasanlar-canakkale-ruhunu-yasatti_1792377.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)