"Hasretin Rengine" Hayati Vasfi Taşyürek Şiir Dinletisi

Afşin´de, Hayati Vasfi Taşyürek için anma etkinliği düzenlendi.

Tanır Ayrendede Parkı´nda, Afşin Anadolu Lisesi, Tanır Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Tanır Ortaokulu tarafından "Hayati Vasfi Taşyürek, Hayatın Rengi" konulu anma etkinliği düzenledi.

Afşin´in tüm Türkiye´de tanınmasını sağlayan, Türk edebiyatına ve Türk kültürüne önemli katkıları olan Hayati Vasfi Taşyürek, doğduğu mahallede düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinliğe katılan misafirleri usta şairin ağaçlarda asılı eserleri karşıladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin´e ve Türkiye´ye malolmuş en büyük değerlerinden biri olan Hayati Vasfi Taşyürek´i anma etkinliğinde bir aradayız. Afşin Kaymakamlığı olarak, Proje Kenti Afşin Projeleri kapsamında amacımız gençlerimizin, bölgemizin yetiştirmiş olduğu şairlerini, ozanlarını bilmeleri, tanıması ve onlar hakkında fikir sahibi olmalarıydı. Afşin genelinde yapmış olduğumuz projelerle ünlü ozanlarımızı ve şairlerimiz gençlerimizin daha çok tanıdığına inanıyorum." dedi.

Afşin´de bu toprağın acılarına, dertlerine, özlemlerine ve sevinçlerine sazlarıyla, sözleriyle tercüman olmuş önemli değerlerin olduğunu söyleyen Aksoy, " İlçemizde, Aşık Mahzuni Şerif´i ve Hayati Vasfi Taşyürek´i  anma etkinliği, Aşık Yener´i anma ve tanıma etkinliği okullarımız tarafından düzenlendi. Bu değerlerimiz yaşadıkları bu toprakların anlatmak istediklerine sazlarıyla ve sözleriyle tercüman olmuş büyük değerlerimizdir. Rahmete gitmiş bölgemizin önemli değerlerine Allah´tan rahmet diliyorum. Yaşayan değerlerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum." şeklinde konuştu.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Afşin Afşin Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)