Hedef Projesi Okululumuz Kasım Ayı Faaliyetleri

HEDEF PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZ KASIM AYI FAALİYETLEMİZDEN BAZILARI

Sivas Valiliği himayesinde Millî Eğitim Müdürlüğümüzce hayata geçirilen HEDEF Projesi kapsamında;

Öğrenci Gelişim, Öğretmen Gelişim, Yarışmalar, Fiziki İyileştirme, Sosyal Görünürlük ve Akademik Durum alanlarında öğretmenlerimizin rehberliğinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin bazıları:

1. Okulumuz 5 ve 6. sınıf öğrencilerimize kesirler konusunu öğretmek amacıyla "Matematik Seferberliği" doğrultusunda velilerimizin hazırladığı pasta üzerinde kesirleri göstermek suretiyle etkinlik gerçekleştirilmiştir.

2. Sivas Belediye Başkanlığı İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünden gelen görevliler tarafından "Sıfır atık, Geri Dönüşüm İklim Değişikliği ve Çevre Bilinci" konularında okulumuz öğrencilerine eğitim verildi.

3. Öğrencilerimizi kültürel özelliklerimizi tanımasıyla ilgili yapılan etkinlikte el emeği ürünler ön plana çıkmıştır. İğne ve tığ işi yazmalar, el örgüsü lifler ve patiklerin yanı sıra bakir fincanlar sergilemiştir. Kültürümüzü yansıtan en önemli öge olan yemeklerimizi de velilerimizin katkılarıyla hazırlanarak öğrencilerimiz tarafından diğer şube öğrencilerine tanıtılarak paylaşılmıştır. Geniş bir coğrafyaya sahip ilimiz kadim geçmişiyle sözlü kültürden maddi ve manevi birçok kültürel değerlere ev sahipliği yapmaktadır. Kültürümüzün hem yaşatılması hem de sonraki kuşaklara aktarılması için bu etkinliği gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla gerçekleştirildi.

4. Hedef Projesi kapsamında "Haftanın Temiz Sınıfı" okulumuzda yürüttüğümüz proje ile her hafta belli kriterler çerçevesinde okulumuzun en temiz sınıfı cuma günü törende ödüllendirilmektedir. Ayrıca, "haftanın temiz sınıfı" bayrağı bir hafta boyunca seçilen sınıfta kalmaktadır.

5. Velilerimizin ve öğrencilerimizin katılımıyla "yabancı dil seferberliği" kapsamında, veli öğrenci etkileşimi sağlanarak kahvaltı yapılmış ve kahvaltılıkların İngilizce karşılığı kahvaltılık ürünün üzerinde broşürlerde gösterilmiştir.

6. Okulumuzda kütüphane, yemekhane, koridor ve derslikler gibi muhtelif birimlerinde boya ihtiyacı olan alanlar ara tatilde boyatılarak eğitim-öğretime hazır hale getirilmiştir.

7. 8/A Sınıf rehber öğretmeni tarafından öğrencilerimize yönelik verimli ders çalışma teknikleri sunumu yapıldı.

8. Öğretmenlerin okul temelli meslekî gelişimlerini desteklemek amacıyla okulumuzdaki öğretmenlere yönelik olarak 23-24-25.11.2022 tarihleri arasında "İletişimde Farkındalık Eğitimi" konulu hizmet içi eğitim semineri gerçekleştirilmiştir.

9. Okulumuz ortaokul öğrencileri arasında bocce turnuvası düzenlenmiştir.

10. Okulumuz ortaokul öğrencileri arasında "Dart Turnuvası" yapılmıştır.

11. İlkokul öğrencilerimiz sınıf dışında gerçekleştirdiği "Ortadaki Şişeyi Düşür" adlı eğitsel oyun yapıldı.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Çayboyu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)