“herkes İçin Orman Okulu” Araştırma Uygulama Projesi

Kurumumuz psikolojik danışmanı ve aynı zamanda Level 3 Orman Grup Lideri Sümeyra Büşra EROĞLU tarafından Gaziemir Şehit Polis Murat Koç Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerine yönelik ormanlık alanda öğrencilerin bütüncül gelişimlerini destekleyici çalışmalar yapmak üzere alternatif bir eğitim yaklaşımı olan Orman Okulu programı 13 Mart- 30 Mayıs tarihleri arasında 10 hafta boyunca uygulanmıştır. Proje kapsamında 3. Kademede eğitim gören 12 özel gereksinimli öğrenci ve özel eğitim öğretmenleri ile birlikte Sarnıç Orman’a düzenli aralıklarla (her hafta) ziyaretler gerçekleştirilerek doğanın zengin öğrenme ortamından yararlanılmıştır. Ormanda orman grup lideri tarafından planlanan; bilişsel, sosyal-duygusal, duyu-motor, bağımsız yaşam, çevre okuryazarlığı, dil becerilerinin desteklenmesine yönelik orman okulu seansları uygulanmıştır.

30 Mayıs günü Orman Okulu’nun son seansında projeye katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerine katılım sertifikaları ve özel eğitim uygulama okulunun seramik atölyesinde öğrenciler için hazırlanan seramik orman okulu kolyeleri hediye edilerek projenin uygulama kısmı sonlandırılmıştır. 

 

Milli Eğitim Bakanlığının Araştırma, Yarışma ve Sosyal Etkinlik (AYSE) genelgesi kapsamında seanslarında tutulan anektod kayıtları, öğrenci gözlemleri, veli ve öğretmen görüşlerine dayalı veriler proje yürütücüsü tarafından analiz edilerek Herkes İçin Orman Okulu Araştırma Projesi Araştırma sonuçları raporlaştırılacak ve bakanlığımızın ilgili bölümleri ile paylaşılacaktır. 

 

** Fotoğraflar için izinler alınmıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Gaziemir Gaziemir Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)