Hisarcık´ta İlköğretim Haftası Kutlamaları

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

 

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Tören saat 09.45’de İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci’nin Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.

Daha sonra Dereköy Ortaokulu bahçesinde düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından bir konuşma yapan Dereköy Ortaokulu Müdürü Bekir Sıtkı Özyurt, “Sizler okula bilgilenmek, aklınızı zenginleştirmek, paylaşmayı, saygıyı, sevgiyi, arkadaşlık duygularınızı pekiştirmek ve çağdaş bir insan olmak için geliyorsunuz. Öğretmenlerinizin rehberliğinde okulunuzda çok iyi vakit geçireceksiniz. Öğretmenlerin görevi sizleri, topluma yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Okullar eğitim ve öğretim yuvası olarak; dünyayı, bilimi, gelişmeyi öğretirler. Bilgiye ulaşma yolu okullarda öğrenilir. Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden Atatürk’ü okullarda daha iyi tanırız. Vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerimizi hep okulda öğreniriz. Bu nedenle okula gelmek, okuldan yararlanmak her birey için çok önemlidir. Sevgili çocuklar, sizler de topluma, ailenize hatta dünyaya yararlı bir birey olmak için okunuza sahip çıkınız. Öğretmenlerinizden, en iyi şekilde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Hiç unutmayınız ki başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer. Yeni bilgiler yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle İlköğretim Haftanızı kutlar sağlıklı, başarılı bir eğitim öğretim yılı dilerim “ diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Fethi Savran, tüm öğretmen ve öğrencilerin İlköğretim Haftasını kutlayarak” 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının ilçemize, Kütahya’mıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Öğrencilerimize Allah zihin açıklığı versin. Öğretmen arkadaşlara da hayırlı mesailer ve başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Törende ilkokuldan mezun olan öğrenciler, ilkokula yeni başlayan öğrencilere “Hoş geldiniz çiçeği” verdi. Okul öğrencilerinden Melike Pişkin günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra icra edilen ilkokul 2.Sınıf öğrencilerinin müzikli gösterisi ve “Ayşe’nin Kararı” isimli skeç büyük beğeni topladı. Tören sonunda ise öğrenciler arası sandalye kapma ve balon yarışması yapıldı.

Törene, Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Şefik Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kütahya Hisarcık Hisarcık Şehitler Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)