"How Can I Make Thıngs Better At School Wıth Artıfıcıal Intellıgence Support" Etwinning Projesi Başladı.

HOW CAN I MAKE THINGS BETTER AT SCHOOL WITH ARTIFICIAL INTELLIGENCE SUPPORT (YAPAY ZEKÂ DESTEĞİYLE OKULDA NASIL DAHA İYİ OLABİLİRİM) Etwinning Projesi Başladı

Kurumumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Gülsen METİN'in kuruculuğunu yaptığı Letonya ortaklı etwinning projesi " How Can I Make Things Better At School With Artifiicial İntelligence" ulusal ajans tarafından onaylandı. 

Türkiye'de görev yapan öğretmenler ve Letonya'da görev yapan öğretmenler çalışmalarını Şubat - Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirecek olup, proje takvimi şu şekilde ilerleyecektir. 

 

YAPAY ZEKÂ DESTEĞİYLE OKULDA NASIL DAHA İYİ OLABİLİRİM

PROJENİN AMACI :

Son yıllarda yapay zeka kavramı hayatın her alanında olduğu gibi eğitimde de hayatımıza girmiş bulunmakta. Bu projemizdeki amacımız öğretmen ve öğrencilerimizin yapay zekâyı daha iyi tanımalarını ve eğitim etkinliklerinde kullanmalarını sağlamaktır. İçinde bulunduğumuz günlerde öğrencilerin okulda karşılaştıkları problemler ve okula yabancılaşmaları öğrencilerin okulda iyi oluş hallerini olumsuz etkilemektedir. Projemizin bir diğer amacı ise bu öğrencileri tespit edip projeye dâhil etmek ve öğrencilerin okulda kendilerini daha iyi hissetmeleri için yapay zekâ destekli eğitimler düzenlemektir.

Bu projenin amacı, Avrupa’daki farklı okullardan öğretmen ve öğrencilerin yapay zeka araçları hakkında bilgi ve beceri edinmelerini, yapay zeka araçlarını kullanarak farklı ürünler oluşturmalarını, yapay zeka araçlarının okulda iyi oluş için nasıl destekleyici veya zorlayıcı olduğunu araştırma ve değerlendirme etkinlikleri yapmalarını, farklı kültürlerden gelen ortaklarıyla iş birliği ve iletişim kurmalarını, yapay zeka araçlarının etik, yasal ve toplumsal boyutları hakkında farkındalık kazanmalarını sağlamaktır.

PROJE TAKVİMİ

Şubat 2024 – Etkinlikler

Öğretmen tanışma toplantısı.

Öğrenci tanışma toplantısı.

Proje ortağı öğrenciler ve öğretmenler ile yapılacak etkinliklerin planlanması.

Proje sayfasının oluşturulması.

Projeye katılan öğretmen ve öğrencilerin yapay zekâ hazır bulunuşluklarının ölçülmesi.

Proje ortakları öğretmenler ve öğrenciler için yapay zeka eğitimlerinin düzenlenmesi, öğrencilere ilgi çekici örnekler gösterilmesi ve hazırlanacak etkinlikler için ilgili yapay zeka araçlarının belirlenmesi. 

Öğretmenlerin ve öğrencilerin kendi avatarlarını tasarlamalarını ve yapay zekaya verdikleri promplar ile kendilerini tanıtan animasyonların hazırlanması ve proje sayfasına yüklenmesi.

Proje logosu, afişi, sloganının yapay zeka araçları kullanılarak hazırlanması. Anketler hazırlanarak projeyi en iyi tanımlayan logo ve afişin belirlenmesi.

Projenizin logosunu, sloganını ve tanıtımını oluşturun. 

 Mart 2024 – Etkinlikler

Proje ortakları ile proje değerlendirme toplantısının yapılması.

Okulda iyi oluş etkinlikleri kapsamında öğrencilerin okulda geçen bir günlerini e-kitap şeklinde hazırlamalarını ve seslendirmelerini sağlamak. Hazırlanan e-kitapların proje sayfasına yüklenmesi.

Kitapta kullanılacak görsellerin yapay zeka araçları ile çizdirilmesi.

Nisan 2024 – Etkinlikler

Öğrencilerin okulda iyi oluşlarını sağlayacak (Okulda, sınıfında kendisine ait bir materyalin bulunması, sınıf duvarında kendisine ait bir resmin bulunması yada kendisini iyi hissettirecek bir etkinliğin sınıf içinde yapılması vb. gibi iyi oluş tekniğinin belirlenerek yapılması. )

Öğrencinin yapay zeka aracını kullanarak kendisine ait bir şarkı sözü ve şarkı hazırlaması. Bunu projedeki tüm ortaklar ile paylaşılması.

Öğretmenler ve öğrenciler ile karışık okul takımları şeklinde mektup etkinliğinin düzenlenmesi.

Mayıs 2024 – Etkinlikler

Projede bulunan tüm ortaklar ile ortak bir şarkı yazılması.

Projede bulunan tüm ortaklar ile ortak bir hikaye kitabının yazılması.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Karaman Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)