I Exıst Wıth My Routınes

Okulumuz öğretmeni Zeynep Velioğlu'nun okulumuz öğrencileriyle dahil olduğu "I EXIST WITH MY ROUTINES" adlı eTwinning projesi başarıyla tamamlanmıştır. Projemiz, Günlük rutinlerle ilgili etkinlikler gerçekleştirerek (Yemek düzeni, uyku düzeni, okula gitme alışkanlıkları, temizlik alışkanlıkları- diş fırçalama, el yüz yıkama, yatak toplama gibi davranışlar ya da kapıdan çıkarken sarılıp öpme, teşekkür etme, özür dileme gibi ilişki rutinleri )çocuklara bir sonraki ya da bir önceki hamleyi tanımlamalarını sağlamıştır.

Böylece, alışkanlık ve rutinler çocuğun kendini güvenli hissetmesinin yanı sıra, zihinde bir düzen, süreklilik ve direnç hissi de oluşturur ve bu da sağlıklı yetişkinler olmasını istediğimiz çocuklarımız için son derece faydalıdır sonuçlar doğurmuştur. 

Projemiz çocuklarımızın sosyal yaşamdaki rutinlerle, deneyimler kazanırken bunun yanı sıra kültürel değerlerimizi bugünün şartlarına entegre etmelerini sağlamıştır.Bunun için selamlaşma, beslenme ve sofra adabı,temizlik alışkanlıkları, duyguları kontrol edebilme,oyun,müzik sanat ve değerler eğitimini temele alarak öğrenmeyi yaparak yaşayarak en üst düzeye çıkarmıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Akdeniz Abdulkadir Perşembe Anaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)