İcikler İlkokulu Kütüphanesi Desteklerinizle Kuruluyor

İcikler, Manisa’ya 170 km, ilçeye (Demirci) 52 km uzaklıktadır. İcikler ilkokulunda 94, ortaokulunda 168 öğrenci öğrenim görmektedir.
İcikler ilkokul öğrencileri 13 Ekim 2017’de okul idaresi, öğretmenleri ve ilgili belediyelerin desteği ile Manisa Kitap Fuarını ziyaret ettiler. Okul müdiresi Ayşe Hanım günün sonunda “çocuklar gününüz nasıl geçti?” diye sorduğunda o mahçup bakışlı güzel çocukların gözleri parladı: “öğretmenim unutulmaz birgündü, çok teşekkür ederiz.” Bir öğretmen için bedeli ölçülemeyecek bir mutluluk.

27 Ekimde ilçe protokolu bir vesile ile okula geldi. Çocuklar sohbet sırasında kaymakam amcalarından kütüphane talebinde bulundular. Bu çocukların hemen hepsi il merkezini 13 Ekimde görmüştü. Fuarda gördükleri kadar kitabı ise hiç bir arada görmemişlerdi. Kaymakan bey ve diğer protokol bu istekten çok etkilendiler. Çocukların isteği için işe koyuldular. Kısa sürede kütüphane kuruldu. Sıra içini zenginleştirmek geldi.

Bu yazıyı okuyan sizlerin desteğiyle o çocukların gözleri, dünyaları kitaplarla, kitaplardaki farklı hayatlarla buluşacak. Destekleriniz çok kıymetli. Ancak kitap seçimini çok daha önemli. Bu işi rastgele yapamayız. Ekteki listede yer alan kitaplar, belli ölçütlere göre bu satırların yazarı tarafından seçildi. Okul idaresinden onayı alındı. Dilerseniz bu kitaplardan seçerek ya da kendi belirlediğiniz belli bir düzeye sahip (işporta tezgahlarında satılan pembe kapaklı, iri puntolu, içeriği belirsiz ve zayıf kitaplardan olmayan), ilkokul/ ortaokul çocuğuna hitap edecek, onun ufkuna katkıda bulunacak kitap(lar)la katkıda bulunabilirsiniz.

10 kitabı okula ulaşan herkese bağışı yapan kişi adına, yazarı tarafından imzalanmış Levent Şık kitaplarından bir tane hediye edilecektir.
Kütüphanenin resmi açılışı mart ayının ortasında yapılacaktır. Bu girişim 01 Şubat 2018 - 10 Mart 2018 tarihleri arasında işler olacaktır. İlgi gösterecek herkese saygı, sevgi ve selamlarımla. Levent Şık

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Manisa Demirci İcikler İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)