Iı. Öğrenci Kongresi

 

 II. ÖĞRENCİ KONGRESİ

Kongrenin Teması: Dijitalleşen Dünyada Öğrenci Olmak

Kongrenin Amacı: Bu kongre ile öğrencilerin, eğitim sürecinde edilgen değil etkin bir biçimde, bilimsel bir organizasyona katılma, bilimsel bir disiplinle bildiri hazırlayıp sunabilme, özgür ve demokratik bir ortamda fikirleri tartışma, yeni fikirleri öğrenme becerilerinin geliştirilmesinin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.

Kongrenin Önemi: Öğrenci kongresinde belirlenen konu, bizzat eğitim sürecinin odağında olan öğrenciler tarafından ele alınıp değerlendirilecektir. Öğrencilerin konu çerçevesinde, gözlemleyerek ve araştırarak elde ettikleri bilgilerle sorunlara çözüm önerileri getirmeleri beklenmektedir. Bilimsel organizasyon çerçevesinde kendi akranlarına, diğer kişi ve gruplara sunum yapacakları, organizasyonun düzenlenmesinde ve bilimsel değerlendirme süreçlerinde görev alacakları bir kongreyi hayata geçirmek hedeflenmektedir. Böylece ikinci defa uygulanacak bu tür bilimsel bir organizasyonda çocukların etkin bir şekilde katılımları sağlanacaktır. Kongrenin, öğrenciler tarafından elde edilen veriler ışığında eğitimbilim dünyasına önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

Kongrenin Kapsamı ve Sınırlılıkları: Bu kongre Karabağlar ilçesindeki ortaokullarda ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin belirlenen tema çerçevesinde hazırladıkları bildirileri yine kendi akranlarına sunmayı kapsamaktadır.

Kongrenin Uygulama Süreci: Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Karabağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi öğretim üyeleri ile iş birliği yapılarak; öğrencilerin de dahil olacağı Kongre Düzenleme Kurulu ve Kongre Bilim Kurulu oluşturulacaktır. Karabağlar Kaymakamlığının oluru ile Karabağlar ilçesindeki ortaokullara ve liselere kongre duyurusu yapılacaktır. Okullarda öğrencilere gerekli danışmanlık hizmeti okul öğretmenleri ve Karabağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanları tarafından verilecektir. Öğrenci Kongresi bildiri başvuruları alındıktan sonra Bilim Kurulu tarafından incelenecek ve uygun görülenler kongre programına dâhil edilecektir. Kongre Programı ilanından sonra Öğrenci Kongresi belirlenen yerde ve tarihte yüz yüze olacak şekilde düzenlenecektir. Her oturuma üniversitelerimizin öğretim üyeleri ve Bilim Kurulu üyeleri başkanlık edecektir. Kongrede ayrıca çeşitli konularda konferanslar da düzenlenecektir. Kongrede teşvik amaçlı katılımcı öğrencilere katılım belgesi düzenlenecek, ayrıca Bilim Kurulu tarafından yapılacak değerlendirme sonunda dereceye giren öğrencilere ödüller verilecektir. 

ÖĞRENCİ KONGRESİ ÖNEMLİ TARİHLER

Sıra No

İş

Tarih

1

Kongre İlanı

29.12.2022

2

Bildirilerin Gönderilmeye Başlanması

2.01.2023

3

Bildirilerin Gönderilmesi İçin Son Tarih

15.02.2023

4

Kabul Edilen Bildirilerin İlan Tarihi

28.02.2023

5

Kongre Programının İlan Tarihi

6.03.2023

6

Bildiri kitabının yayınlanması

6.03.2023

7

Kongre

16-17.03.2023

Öğrenci Kongresi afişi için tıklayınız.

Öğrenci Kongresi Yayın İlkeleri ve Yazım Kılavuzu için tıklayınız.

Öğrenci Kongresi Bildiri Yazım Şablonu için tıklayınız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Karabağlar Karabağlar Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kaynak:https://karabaglarram.meb.k12.tr/icerikler/ii-ogrenci-kongresi_13590027.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)