“ilçe Hayat Boyu Öğrenme Kurulu 2. Olağan Toplantısı”nı Yaptı

“İlçe Hayat Boyu Öğrenme Kurulu 2. Olağan Toplantısı”nı yaptı

Bornova Halk Eğitim, son dönemde 534 çeşit kurs açtı

“İlçe Hayat Boyu Öğrenme Kurulu 2. Olağan Toplantısı”nı yaptı

Bornova Halk Eğitim, son dönemde 534 çeşit kurs açtı

Bornova Halk Eğitim Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında yapılan faaliyet ve açılan kurslar hakkında sunum yaptı. Son yıllara oranla birçok kursu bünyesinde bulunduran Halk Eğitim Merkez kurum ve kuruluşlar tarafından tebrik edildi.

Bornova Halk Eğitim Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında yapılan faaliyet ve açılan kursların sunumunu yaptı. Hükümet Konağı, Kaymakamlığın Toplantı Salonunda yapılan sunuma Bornova Belediye Başkanlığı’ndan Aysun Bircan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Ege Üniversitesi Rektörlüğünden Murat Arslan, 10. Jandarma Alay Komutanı İbrahim Tiryaki, İlçe Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Hilal Sipahi,  İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Şefik Atsız, Tarım İl Müdürü Ayşe Yarıcı, Eğitim BirSEN İlçe Başkanı Oktay Taşdemir, Türk EğitimSEN Temsilcisi İrfan Toksoy, Aşık Veysel Görme Engelliler İ.Ö. Müdürü Hüseyin Çarboğan, Mevlana Mahalle Muhtarı Mustafa Göğdü, Mal Müdürlüğü’nden Nihat Kılıç, Hayrettin Duran Anadolu Lisesi Müdürü Mahir Dursun, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Salih Narin, 9 Eylül İlkokulu Müdürü Hasan Köse, Mimar Sinan End. Meslek Lisesi Müdürü Dr. Süleyman Üstün, Hilal Necmiye İlkokulu Müdürü Ziya Türker, Ömer Seyfettin İlkokulu Müdürü İlknur Aceroğlu katıldı. Bornova Halk Eğitimden ise Bornova Halk Eğitim Müdür Vekili Ali Çandır, Müdür Yardımcısı Barış Derse ve Ufuk Bozkurt ve bazı öğretmenler katıldı.

“Halkın isteği doğrultusunda kurslar”                                                                            

26/01/2014 tarihinde Bornova Halk Eğitim saat 14:00’da Bornova Kaymakamlığının toplantı salonunda işbirliği içerisinde olduğu kurumlara 2014-2015 eğitim-öğretim yılına ilişkin kurslar hakkında sunum yaptı. Bornova Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu açılış konuşması yaparak yapılan çalışmalar toplantının içeriği ile ilgili bilgi verdi.  Bornova Halk Eğitimin Kursları nasıl açtığına değinerek şunları söyledi: “Bornova Halk Eğitim bünyesinde açılan en önemli kurslar Okuma-Yazma Kursları, Ortaokul-Lise Hazırlık Kursları, Dikiş-Nakış Kurslarıdır. Halk eğitime gelen talepler dikkate alınarak, halkın isteğine uygun kurslar açılmaya çalışılmaktadır. 23 Yaş Üstü Engellilere de kurs verilmektedir. Bu kurs hem aileleri hem de engelli vatandaşlarımız için son derece önem taşımaktadır. Okullar Hayat Olsun Projesi Kapsamında 15 okulda kurslar verilmektedir. Kurslar sadece okul saatlerinde değil aynı zamanda okul saati dışında olan akşam saatlerinde de kurslar açılmaktadır. İşi olup da gündüz saatinde gelemeyenler bu kurslardan yararlanmaktadır.”

10 bin öğrenci kayıt yaptırdı

Bornova Halk Eğitim Müdür Vekili Ali Çandır toplantıya katılan tüm kurum ve kuruluş üyelerine teşekkür etmesinin ardından Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursları hem istatistik açısından hem de görsel slaytlarla sundu. Çandır, Okuma-Yazma’da 44, Sosyal Kültürel Kurslarda 231, Mesleki Beceri Kurslarında 259 kurs sayısının olduğunu ve toplamda 9562 kursiyerin kurslara katıldığını söyledi. Açık Lise ve ortaokulda ise yaklaşık 10 bin öğrencinin kayıtlarını yaptıklarını bildirdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Bornova Bornova Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)