İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İokbs) Sınav Tedbiri İşlemleri Başladı. . .

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınavlarda engel durumlarına uygun hizmet alabilmeleri ve bu öğrencilerin bilgilerinin sisteme işlenmesi amacıyla; okul müdürlüğünün/velinin, bağlı bulunduğu RAM’a müracaat etmesi zorunludur.

Okul Müdürlüğü, velinin görüşünü de alarak öğrencilerin sınav hizmetiyle ilgili olarak RAM’a yönlendirilmesinden ve takibinden birinci derecede sorumludur.

RAM’da yapılacak işlemlerde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencinin, (evde veya hastanede eğitim hizmeti alanlar hariç) kendisinin de bulunması gerekmektedir.

Sınavlarda öğrencilere gerekli tedbirlerin alınabilmesi için; öğrenci velisi tarafından “Özürlü/Engelli Sağlık Kurulu Raporu”, ”Özürlü/Engelli Kimlik Kartı” veya “Özürlü/Engelli Bilgisinin İşlendiği Nüfus Cüzdanı” veya hâlen devam eden İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu’nca alınmış yerleştirme (resmî tedbir) kararı belgelerinden örneğiyle RAM’a başvuru yapılması gerekmektedir.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin velileri, çocuklarının bu durumlarıyla ilgili işlemlerini en geç 05 Nisan 2018 tarihine kadar okullarının bağlı bulunduğu RAM’ a yaptırmaları gerekmektedir. Söz konusu MEBBİS-RAM-Modülü’nde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere sınav hizmeti sunulması amacıyla belirlenen süre tamamlandıktan sonra herhangi bir işlem yapılmayacağından velilerin bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir.

İOKBS Başvuru ve e-Kılavuzu´nu bilgisayarınıza indirmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Edremit Edremit Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)