"İlkyar Meraklı Bilim Elçileri" Projesi

"İLKYAR" MERAKLI BİLİM ELÇİLERİ PROJESİ 

 

Okulumuz  İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR) tarafından yürütülen özellikle taşımalı  eğitim gören köy okulları,Yatılı  Bölge İlköğretim okulları ile           81 ildeki 81 köyde  Meraklı Bilim Elçileri Projesi (MBE) kapsamında ilimizden okulumuz 6. Sınıf öğrencilerimizden bir bilim elçisi seçilmiştir.Amaçları bilimi sevdirmek,eğitime motivasyonlarını artırmak,okumaya teşvik etmek olan sınırlı imkanlara sahip çocuklara ulaşmayı hedefleyen dernek çeşitli etkinlikler yaparak bu amaca ulaşmayı çalışmaktadır.

Okulumuzdaki Meraklı Bilim Elçimiz 6/A sınıfı öğrencilerinde Tunahan Efe AY olmuştur.

Bu kapsamda İLKYAR ;okulumuza seçilen öğrenciye ulaştırmak ve koordinasyonu sağlamak için 4 koli eğitim-öğretim araç-gereç göndermiştir.Tübitak dergi ve kitapları,okuma kitapları,test kitapları,spor malzemeleri,gerekli yazılımların yüklü bulunduğu tablet,aylık 25 gb internet paketi(18 ay geçerli),masaüstü deney setleri,zeka oyunları vs.

Meraklı Bilim Elçimiz,İLKYAR gönüllüsü yönderleri (üniversite öğrencisi veya mezun gönüllüler)ile iletişim halinde olacak,çeşitli etkinlikler,araştırmalar ve deneyler yapacak,seminerlere katılacak,merak ettikleri konuları sorarak,tartışarak öğrenecekdir..

Bu projede aynı zamanda Meraklı Bilim Elçisi öğrencimiz  kendisi gibi taşımalı gelen 52 arkadaşı ile de deneyimlerini paylaşacak ,hem bilim elçimiz hem okuldaki diğer öğrencilerimiz eminiz ki bu projeyle çeşitli deneyim,farkındalık ve kazanımlar elde edecekler,kimilerine ışık olacak belki de...

Meraklı Bilim elçimizin yaşadığı deneyimleri,proje kapsamında yaptıklarını okul web sitemizde paylaşmaya devam edeceğiz.

Bu proje kapsamında bizimle iletişime geçen Dilek ERGECEN ve Emine ÖZATA başta olmak üzere İLKYAR Derneğine, bağışçılarına,emek verenlere,gönüllülerinize sonsuz teşekkürler.

 

 İLKYAR Bilgi için tıklayınız 1

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Zonguldak Kilimli Göbü Ortaokulu

Kaynak:https://gobuortaokulu.meb.k12.tr/icerikler/ilkyar-merakli-bilim-elcileri-projesi_10890567.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)