İnsanlığın Bilim ve Teknolojik Serüveni

 

     İnsanlık bugün sahip olduğu gelişmişlik ve refah düzeyini, yaptıkları buluşlar ve icatlar ile insan hayatını kolaylaştıran bilim insanlarına ve mucitlere borçludur. Yazının bulunmasıyla hız kazanan bilimsel gelişmeler, bilim insanlarının her alanda önemli başarılara imza atmalarına yardımcı olmuştur. Suyun kaldırma kuvvetinin bulunmasından matbaanın icadına, elektriğin aydınlatmada kullanılmasından akıllı telefonların hayatımıza girişine kadar uzanan bu süreç, yükselen bir ivme ile yoluna devam etmektedir.

      Bu gelişim aşamalarında yaptıkları çalışmalar ile tanıdığımız önemli bilim insanlarından bazılarının yaptığı çalışmalar Sosyal bilgiler dersinde 7. Sınıf öğrencilerimiz tarafından poster ve mini videolar ile anlatılmıştır. 7. Sınıf 4. Ünite Bilim ve Teknoloji ünitesi kazanımlarını öğrencilerimiz de pekiştirmek amacıyla yapılan etkinliğimizdeki ürünlerini öğrencilerimiz web sitemiz aracılığıyla paylaşmak istediler.

     Gerekli rehberlik ve İlgilerinden ötürü Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Ayla Geyik Yılmaz ile etkinliğe katılan kıymetli öğrencilerimiz le onları destekleyen değerli velilerimize teşekkür ediyoruz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Zonguldak Merkez Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)