İsimleri Fidanlarda Yaşayacak

     Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan kuraklık gün geçtikçe artarak devam etmekte; ekolojik sorunlar, iklim değişiklikleri, küresel ısınma  ve daha nice sorun kendini göstermekte ve haberlerde yerini almaktadır.

      Bu duruma dikkat çekmek ,bir nebze de önlem almak ve çevre bilincinin okul cağlarından başladığı düşüncesiyle 7.sınıf öğrencilerimizle yola çıktık.7.sınıf öğrencilerimiz Türkçe dersinde "İsimleri diktiğimiz fidanlarda yaşayacak" etkinliği kapsamında hem dünya üzerinde yaşanan kuraklığa dikkat çekmek hem de topluma nefes aldıran yazar ve şairlerimizi diktikleri fidanlarda yaşatmak istediler.

      Yazar, şair ve düşünürlerimizin toplumumuza nefes olduğu gerçeğine dayanarak öğrencilerimiz ve aileleriyle birlikte fidanlar diktik.

     Tüm okula sesleniyorlar: GELECEĞİMİZ İÇİN HERKES FİDAN DİKMELİ

     Ara tatilde (25 Ocak -08 Şubat 2021 tarihleri arasında )  düzenlenen etkinlik kapsamında fidan dikme etkinliğine katılan öğrenci ve velilerimiz, Sezai KARAKOÇ, Orhan Veli KANIK , Sait Faik ABASIYANIK ,Necip Fazıl KISAKÜREK gibi şair ve yazarların isimlerini diktikleri fidanlara verdiler.

      Kuraklığın artmasına dikkat çeken öğrencilerimiz bu örnek davranışları ile ağaçlandırmanın önemine dikkat çekerek diğer arkadaşlarına da çağrıda bulundular. Sizler de ileride Necip Fazıl Kısakürek Zeytini, Nuri Pakdil Yalnız Ardıcı, Sezai Karakoç Gülleri, Fuzuli Erikleri, Nedim Laleleri, Nefi Soğanları vb. gibi görmek için bizlere destek olun.

     Bu güzel ve örnek etkinliklerinden dolayı öğrenci ve velilerimize, katkıları ve  böyle bir etkinliğe öncülük etmesi vesilesiyle değerli öğretmenimiz Yıldız KELEZ'e okulumuz adına teşekkür ediyoruz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Zonguldak Merkez Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)