İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Hazırlanan Yerel Hedef İçerikleri

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için tüm öğrencilerin rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinden yararlanması esastır. Bu kapsamda ülke genelinde hedef çalışmalarının bir bütün ve standart olarak yürütülmesi amacıyla Bakanlığımız tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri kapsamında hedef çalışmalarına ilişkin standartlar belirlenerek iş akış çizelgesi oluşturulmuştur.

14.08.2021 tarihli ve 31213 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği gereği, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere her eğitim öğretim yılı için hedefler belirlenmektedir. Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinin eğitim kurumlarına özgü çalışmalara daha fazla ağırlık verebilmesi ve belirlenen hedeflere ilişkin çalışmaların daha yoğun olarak sürdürülebilmesi amacıyla 2021-2022 eğitim öğretim yılı için genel ve yerel hedef bir adet, özel hedefler iki adet olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda Bakanlığımızca genel hedef "psikolojik sağlamlık" İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce ise yerel hedef "iletişim becerileri" olarak belirlenmiştir.

Belirlenen yerel hedeflerin eğitim kurumlarında planlı, standart ve sürdürülebilir olarak sunulabilmesi amacıyla eğitim içeriklerine ihtiyaç duyulmaktadır. Belirlenen "iletişim becerileri" yerel hedefi için eğitim içeriği hazırlamak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce eğitim kurumları ile rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli yeterli sayıda rehber öğretmen/psikolojik danışmanın katıldığı komisyon oluşturulmuştur. Bu komisyon öğrencilerin yaş ve gelişim düzeylerine göre okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenci ve velileri için 2 faaliyet türünde; öğretmenler için ise 1 faaliyet türünde eğitim içeriği hazırlamıştır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Fatih Fatih Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)