İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Anaokulu Minia Sokak Projesi ve Açılış Törenimiz

İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Anaokulu idare, öğretmen, personel, ailelerimiz ve tüm hikayelerimizin baş kahramanı çocuklarımız ile  “İkeo Minia Sokağı” projesini gerçekleştirmiştir. Projemiz Eczane, Sağlık Ocağı, Bakkal, Kütüphane, Oyuncak Müzesi, Postane, Cafe, Köpek Cindy’nin Evi olmak üzere 8 evden oluşmaktadır.

Evleri aile katılımı ile öğretmen ve çocuklarımız beraber düzenlemiştir. Projemizle çocukların zihinsel, duygusal, ahlaki ve estetik duyarlılıklarını geliştirerek, eğitim sürecine öğretmen kadar aktif katılımını sağlanmaktadır.

Proje temelli yaklaşımın uygulandığı projemizde öğretmenler kendilerini öğrenme sürecinde çocuklar ile öğrenen ve keşfeden birer birey olarak kabul eder ve sonuçtaki başarı ve mutluluğu birlikte yaşarlar. Günlük yaşamla ilgili çeşitli rolleri oynamaları için olanak sağlar. Sosyal davranışları geliştirir. Etkinliklere etkin katılım sağlanarak, kendi kendine bilgiyi elde etme ve kalıcı öğrenmeyi destekler.

Günlük yaşam becerileri yaklaşımı benimsenerek çocuklarımıza günlük işlerde bağımsız olma fırsatı da tanınmaktadır. Eğitim kapsamında her bir çocuğun ilgi alanlarını destekleyen ve akranları ile ortak düzenlenen entelektüel keşifler yapmasına fırsat sağlanmaktadır. Bağımsız, hayal gücünü geliştiren ve özgüven sahibi çocuklar, kendine yetebilme becerilerini daha fazla geliştirebilir hale getirmesi amaçlanmaktadır. Bununla birlikte, çocuğun yaşadığı toplumsal, kültürel ve doğal hayattaki rolünü anlaması için teşvik edilmesi sağlanmıştır.

 

Zeytinburnu İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Anaokulu tarafından yürütülen “Minia Sokak” projesinin tanıtım programı, İl Millî Eğitim Müdürümüz Murat Mücahit YENTÜR'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TWİTTER TIKLA İZLE

 

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİİTMİ MÜDÜRLÜĞÜ İNSTAGRAM TIKLA İZLE

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Zeytinburnu İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Anaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)