İstanbul / Maltepe Fındıklı İmam Hatip Ortaokulu

Kaynak:https://findikliiho.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonVİZYONUMUZ;
Tarihi ve Kültürel mirası değerlendirebilen, Yaşanan hayatı yorumlayabilen, Problemlere çözüm üretebilen, Yarınları planlayabilen nesiller yetiştirmektir.
MisyonMilli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı kalmak koşulu ile, deneyerek ve yaşayarak öğrenen, teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, yenilikçi, üretken ve bilimsel düşünebilen nesiller yetiştirmektir. Tüm çalışanlarımızın mutlu ve huzurlu bir ortamdaki memnuniyetiyle birlikte daha kaliteli eğitim verebilmektir.
BaşarılarDüşünen, sorgulayan, inancını aklıyla bütünleştiren öğrencilerin yetişmesine hizmet edecek yöntemlerin geliştirilmesine çalışırız.

Din Öğretiminde belletici ve baskı altına alıcı bir yaklaşımı değil, konuları çözümleyici ve yorumlayıcı bir yaklaşımı benimseriz.

Din Öğretiminde dinin bütünleştirici, huzur verici ve barışı sağlayıcı gücünü ortaya çıkarmaya çalışırız.

Din öğretiminde şekilcilik ve sloganları değil, ahlakî öğretilerin felsefesini önemseriz.

Din öğretiminde kavram kargaşası ve kavram belirsizliğini giderecek bilimsel çalışmalar üretiriz.

Sağlıklı bir din anlayışının kaliteli bir eğitim-öğretim sürecinden geçtiğine inanırız.

Din öğretiminde sorunlara aceleci çözümlerle yaklaşmamaya çalışırız.

Din öğretiminde oku, düşün ve anla prensibini benimseriz.

Niteliğin, nicelikten üstün olduğuna inanırız ve enerjimizi olumlu alanlarda ve insanlığa hizmet için harcarız.

Din öğretiminde, yönetici-öğretmen-öğrenci-veli (aile) ilişkisinde güven ortamı sağlamak için tüm tedbirleri alırız.


YASAL DAYANAKLARIMIZ
Ülkemizde din eğitimi ve öğretimi Anayasa ve yasaların teminatı altında yapılmakta olup, görev alanlarımızın yasal dayanakları şunlardır.

> 3 Mart 1924 tarih ve 430 sayılı Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun 4. Maddesinde:
“Maarif Vekaleti, yüksek diniyat mütehassısları yetiştirmek üzere Darü’l-Fünun’da bir İlâhiyat Fakültesi te’sis ve imamet, hitabet gibi hidemat-ı diniyenin ifası vazifesi ile mükellef memurların yetişmesi için de ayrı mektepler küşad edecektir.”
> Anayasa’nın 24. Maddesinde:
“... din ve ahlâk eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din Kültürü ve Ahlâk öğretimi ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitimi ve öğretimi ancak kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcisinin talebine bağlıdır...”
> 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 12. Maddesinde:
“Türk millî eğitiminde lâiklik esastır. Din Kültürü ve Ahlâk öğretimi ilkokul ve ortaokullar ile lise ve dengi okullarda okutulan zorunlu dersler arasında yer alır...”
> 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 32. Maddesinde:
“İmam-Hatip Liseleri İmamlık, Hatiplik ve Kur’an Kursu öğreticiliği gibi dinî hizmetlerin yerine getirilmesi ile görevli elemanları yetiştirmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nca açılan ortaöğretim sistemi içinde, hem mesleğe, hem yüksek öğrenime hazırlayıcı programlar uygulayan öğretim kurumlarıdır...”
Telefon90(216)4695701
Faks90(216)4695701
AdresFINDIKLI MAH. BAŞIBÜYÜK YOLU CAD. NO 22 İÇ KAPI NO 1 MALTEPE / İSTANBUL
İnternet Sitesihttps://findikliiho.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriOkulumuz; Maltepe İlçesi ile Ataşehir ilçelerinin sınırlarında kalan Fındıklı Mahallesinde bulunmaktadır. İstanbul´un her yerine ulaşım kolaylıkla yapılmaktadır. Metro, Metrobüs, Tramvay, Vapur, İdo, Havaalanı gibi merkezlere bağlantılı toplu taşıma araçları mevcuttur. E5 ve TEM bağlantı yollarına çok yakındır. AVM, Pazar, Okul ve Hastanelere ulaşım kolaydır.
Ulaşımİl Merkezine 25 Km. İlçe Merkezine 5 Km uzaklıkta olup, OKULUMUZUN YAKININDAN AŞAĞIDAKİ OTOBÜS HATLARI GEÇMEKTEDİR. 16F (FINDIKLI ÜSKÜDAR) 19F (KADIKOY-YEDİTEPE-FINDIKLI), 19FB (FINDIKLI MAHALLESİ BOSTANCI), 19FK (FINDIKLI MAH. AYRILIK ÇEŞME/ MARMARAY- METROBÜS)İl Merkezine 25 Km, İlçe Merkezine 5 Km uzaklıkta olup, OKULUMUZUN YAKININDAN AŞAĞIDAKİ OTOBÜS HATLARI GEÇMEKTEDİR. 16F (FINDIKLI ÜSKÜDAR) 19F (KADIKOY-YEDİTEPE-FINDIKLI), 19FB (FINDIKLI MAHALLESİ BOSTANCI), 19FK (FINDIKLI MAH. AYRILIK ÇEŞME / MARMARAY- METROBÜS)
Merkezden Uzaklıkİl Merkezine 25 Km. İlçe Merkezine 5 Km uzaklıkta olup, OKULUMUZUN YAKININDAN AŞAĞIDAKİ OTOBÜS HATLARI GEÇMEKTEDİR. 16F (FINDIKLI ÜSKÜDAR) 19F (KADIKOY-YEDİTEPE-FINDIKLI), 19FB (FINDIKLI MAHALLESİ BOSTANCI), 19FK (FINDIKLI MAH. AYRILIK ÇEŞME/ MARMARAY- METROBÜS)
Ders Saatleri13.05-18.20
Isınma TürüKalorifer
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
  • Öğretmen Sayısı30
  • Öğrenci Sayısı318
  • Derslik Sayısı8
Kaynak:https://findikliiho.meb.k12.tr/34/30/752700/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)