"İstanbul'un Fethinin 571. Yılı" Kutlama Programı Düzenlendi

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından "İstanbul'un Fethinin 571. Yılı" kutlama programı düzenlendi.

Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa, Valimiz Sayın Selçuk ASLAN, İl Milli Eğitim Müdürümüz Emrullah AYDIN, il protokolü, vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. İstanbul'un fethinin ne denli önemli ve tarihi bir zafer olduğunu, bu büyük fetihle sadece bir şehrin değil, aynı zamanda bir medeniyetin kapılarının açıldığının vurgulandığı günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Konuşmanın ardından, İstanbul'un fethine dair yazılmış fetih ruhunu ve Fatih Sultan Mehmet'in azmini dinleyicilere bir kez daha yaşatan şiirler okundu. Programın devamında, öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve İstanbul'un fethini konu alan tiyatro gösterimi büyük beğeni topladı, izleyenlere adeta o kutlu günü yeniden yaşattı.

Kudüs konulu kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilerek program sonlandırıldı.

"İstanbul'un Fethinin 571. Yılı" kutlama programının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor, şanlı tarihimizin en büyük zaferlerinden biri olan İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümünde, bu kutsal şehri bizlere yurt eden büyük cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve onun kahraman ordusunu saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Düzce Merkez Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)