İstersen Başarırsın

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında eğitim görmekte olan öğrenciler için verilen ekstra eğitimleri nitelemektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları için herhangi bir ücret alınmadığı gibi dersler tamamen müfredata göre işlenmektedir.

DYK'nin öğretmen ve öğrencilere birçok katkısı bulunmaktadır. Öğrenciler için en önemli avantaj olan hususlar sırasıyla şunlardır: derste öğrenilenlerin tekrar edilmesi, pekiştirilmesi, kursun ücretsiz olması ve fırsat eşitliği, konu eksikliklerinin giderilebilmesi, anlaşılmayan konulara odaklanma, kalıcı öğrenmeye olumlu katkı, uygulamaya imkân tanıması, deneyim kazandırma, daha fazla soru çözülmesi gibi durumlar belirlenmiştir. Öğretmenler için ise öğrenilmeyen eksik konulara yoğunlaşması, kişisel ve mesleki gelişim, öğrenciyi tanıma, öğrenciyle daha fazla vakit geçirme, ön bilgileri hakkında bilgi edinme, daha fazla test çözme, tekrar yapma imkânı sağlar.

Bu avantajlarla birlikte bazen öğrencilerde motivasyon düşüklüğüyle karşılaşılmaktadır.      Motivasyon, her şeyi başarmak için kişilerin güdülenmesini sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntem ile kişileri harekete geçirmek mümkündür. George SHINN, '' Motivasyon, hayallerinizi gerçekleştirme yolunda eyleme geçmeniz için size ilham verir.'' diyerek motivasyonun önemini belirtmiştir. Biz de ilgi ve motivasyonun olumlu yönde ilerlemesini sağlamak ve derslere güdülemek amacıyla okulumuzda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılan öğrenci ve bu kurslarda görev alan öğretmenlere yönelik etkinlikler düzenledik.

Etkinliklerimizde ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Lütfi Elvan Fen Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Hakkı Teke Spor Lisesi, Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi, İrfan Ataseven Anadolu Lisesine geziler düzenledik. Etkin geçen okul turunda bizzat okulun öğretmenlerinden okulun üniversite hedefleri ve işleyişi, sosyal aktiviteleri hakkında bilgi alan; eğitim ortamı, laboratuvarları ve sınıfları görme imkânı yakalayan öğrencilerimizden gezi sonunda olumlu dönütler aldık. Diğer etkinliğimizde öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte Türk Dünyası Kültür Parkı'na piknik düzenledik. Piknik öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Piknikte farklı etkinlikler yapılarak eğlenceli ve verimli vakit geçirildi. Açık havada yürüyüş yapan öğrencilerimiz bol bol fotoğraf çektiler. Birlikte zaman geçirdikleri bu keyifli gezi sonrası okula dönüş sağlandı.

Deneme sınavları, gerçek sınavın provasıdır ve öğrencileri gerçek sınava hazırlar. Tiyatrocular sahneye çıkmadan önce sergileyecekleri oyunu defalarca prova eder ve hata yapma ihtimallerini en aza indirirler. Öğrencilerin hayatının yönünü belirleyen önemli sınavların provası da deneme sınavlarıdır. Biz de öğrencilerimizle LGS'nin provası olan deneme sınavlarını gerçekleştirdik.

Okullara düzenlenen gezilerin, pikniklerin öğrencilerin motivasyonlarını artırdığına yapılan LGS denemeleri sonucunda bizzat şahit olduk. Bu artış öğrencilerin gerçek sınavda başarılı olacaklarına olan inançlarını kuvvetlendirdi. LGS'ye girecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

 Etkinliklerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

"Sizi gerçekten motive edebilen tek kişi kendinizdir." -Shaquille O'Neal

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)