Kadına Yönelik Şiddete ve Erken Yaşta Evliliğe Hayır Diyoruz!!

KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE ERKEN YAŞTA EVLİLİK KONULU  REHBERLİK SEMİNERİMİZ ELİF BAŞAL HOCAMIZ TARAFINDAN ZOOM ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLDİ.BU SEMİNERDE VELİLERİMİZE BİLGİLENDİRME YAPILARAK KONUNUN HASSASİYETİ ÜZERİNDE DURULDU.BİLGİLENDİRMELERİ İÇİN HOCAMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ..

Erken yaşta gerçekleştirilen evliliklerin olumsuz sonuçları gün geçtikçe artmakta, bu durum sadece psikolojik değil aynı zamanda sosyolojik bir boyut kazanmaktadır. Bu da erken yaşta evlilikle mücadeleyi zorunlu ve temel kılmaktadır.Erken yaşta evliliğin farklı toplumsal temelleri, gerekçeleri ve neticeleri vardır.Eğitimsizlik,Töre, Aşiret Gibi Toplumsal Faktörlerin Olumsuz Etkileri,Dini Bilgilerin Yanlış Yorumlanması,Aile İçi Şiddetin Etkisi,Ekonomik Faktörler,Farklı Bölgelerde Devamlılığını Sürdüren Evlilik Türleri...

BU KONUDA VERİLEN ÖNERİLER..

  • Erken yaşta evliliklere karşı mücadele ederken toplumlardaki sosyo-kültürel alan önemli bir yer arz etmektedir. Bu alanda halkın bilinçlendirilmesi temel koşuldur.
  • Dinin yanlış yorumlanması sonucu erken yaştaki evliliklerin meşrulaştırılmasını önlemeye yönelik stratejiler geliştirtmeli, toplumdaki bireylerin yoğunlaştığı halka açık alanlarda, dini nikah olgusu ve İslam Dininde evlilik doğru ve sağlıklı bir şekilde halka aktarılmalıdır.
  • Kesintisiz ve zorunlu eğitimin takibi ciddi bir şekilde yapılmalı, okul-aile-çocuk üçgeni sağlamlaştırılmalıdır. Bu konuda öncelikli aile olmak üzere Milli Eğitim Müdürlüklerine önemli bir rol düşmektedir.
  • Evlilik için kadın ve erkekte bulunması gereken fiziksel ve psikolojik olgunluk faktörleri göz önüne alınmalı, fiziksel olarak evliliğe uygun olsa bile bireyin psikolojik olgunluğu gözetilmelidir.
  • Coğrafi bölgeler göz önüne alınarak bir risk haritası çıkartılmalı ve riskli bölgelerde kurumsal çalışmalar artırılmalıdır.
  • Devletin tüm paydaşları, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri konuya dahil edilmeli ve ortak bir bilinç oluşturulmalıdır.
  • Kamunun faaliyet gösterdiği alanlar genişletilmeli, bilinçlendirmeyi artırmak için halka ulaşılabilirlik artırılmalıdır.
  • Oluşturulacak risk haritalarına göre savunuculuk faaliyetleri genişletilmelidir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Sarıkamış İnkaya İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)