Kalbime Girmeden Beynimde İşin Ne?

 Kurumumuz ve İstanbul Gelişim Üniversitesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyonla 12. Sınıf Lise öğrencilerine “Kalbime girmeden beynimde işin ne?” konulu seminer verildi. 

Kalbime Girmeden Beynimde İşin Ne? Semineri

 

      Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Gelişim Üniversitesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyonla 12. Sınıf Lise öğrencilerine “Kalbime girmeden beynimde işin ne?” konulu seminer verildi. Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminere Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa DEMİR,  Şube Müdürü Yalçın YILMAZ, Şube Müdürü Sinan BAŞKAYA, Rehberlik öğretmenleri, İdareciler ve 512 öğrenci katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Ahmet Sefa DEMİR “Tüm öğrencilere YGS sınavında başarılar diledi.

 

Eğitimci – Yazar Alişan KAPAKLIKAYA öğrencilere sınav stresini azaltma, motivasyon sağlama, başarıyı artırmanın püf noktalarını anlattı.

 

Kalbime Girmeden Beynimde İşin Ne?

Derslere Nasıl Âşık Olabilirim? Hiç düşündün mü? Dersler senin düşmanın mı, yoksa dostun mu? Dersleri hor gören başarıyı zor görür :) Düşünceleri dayatmak insanları birbirinden uzaklaştırır, duyguları paylaşmak insanları birbirine yaklaştırır. Anne-baba ve öğretmenler mantıklarına uygun düşüncelerini çocuklarına dayatırlar. Oysa çocuklar duygularının peşinden koşarlar ve bütün çatışmalar bu yüzden çıkar.

Benzinli arabaya ayran doldurduğunda onu çalıştırabilir misin? Bu, arabanın arızalı ya da ayranın bozuk olduğu anlamına gelmez; doğru yakıtı doğru yerde kullanmadığın anlamına gelir. Anne-baba ya da öğretmenin ´çalış´ dediğinde içinden çalışmak gelmiyorsa; bu, onların yanlış konuştuğu veya beyninin arızalı olduğu anlamına gelmez.

Şu anda ne olduğunu merak ettiğin bu Seminer seninle dersler arasındaki buzları eritecek, derslere âşık olduktan sonra başarmana, hedefine ulaşmana ve parmakla gösterilmene destek olacaktır. Sonunda kendini alkışlayacağın bir yolculuğa çıkmaya ne dersin?

 Çiçek takdimiyle seminer sona erdi. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mersin Tarsus Tarsus Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)