Kantin İhale Duyurusu

                                                                                        KARAMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

KANTİN İHALE İLANI

 

                Alparslan Ortaokulu Müdürlüğünün kantininin beş yıllığına kiralama işlemleri, 08.09.1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 35/d ve 51/g maddeleri gereğince " Pazarlık Usulü " ile ihale edilecektir.

 

İDARENİN

a) Adresi                                   : İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hamidiye Mah. Fevzi Paşa Cad. No: 18 Merkez/Karaman

b) Telefon ve Faks No             :  Tel: 0 338 2807074                    

c) Elektronik posta adresi(varsa) :

İHALE KONUSU İŞİN

a) Niteliği                                    :  Alparslan Ortaokulu Kantininin Beş Yıllığına Kiralama İşi.

b) İşin başlama tarihi               :  Sözleşmenin yapıldığı tarihten itibaren

c) Kantin Yeri                          :  Alparslan Ortaokulu Kantini

c) İşin süresi                               :  Beş Yıl.  (Bir yıl, okulun açık olduğu 9 ay olarak hesaplanacak)

d) Yıllık muhammen bedeli     :   9.600,00-TL (Dokuzbinaltıyüz TürkLirası)

e)Öğrenci mevcudu                 :  750(Yediyüzelli)  (2019) Eylül  ayı itibariyle)

İHALENİN

a) Yapılacağı yer                     :  İl Milli Eğitim  Strateji Şubesi/ Karaman

b) İhale Tarih ve Saati             :  23/09/2019  ,     Saat:13:30

c) İhale Usulü                         :  2886 Sayılı  Kanunun 51/g. Maddesi gereğince "Pazarlık Usulü"

 

Madde 1- İhaleye iştirak edenler, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği ve  Kiralama Sözleşmesindeki genel hükümleri, kantin kiralama işine ait şartnamedeki tüm maddelerini önceden okumuş ve aynen kabullenmiş sayılırlar.

Madde 2- İhaleye katılmak isteyenler belgelerini hazırlayarak dosya içerisinde 23/09/2019 pazartesi günü saat 13.30' da kadar (İhale Saatine kadar) İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Şubesine teslim edeceklerdir.

Madde 3- Şartname ve ekleri Okul veya Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Şubesinden alınabilecektir.

Madde 4- İhaleye katılmak için başvuracak müstecirlerde aranılacak özellikler ile ihale komisyonuna ibraz etmeleri gereken belgeler aşağıda sıralanmıştır.

İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI VE İHALE KOMİSYONUNA VERİLECEK BELGELER:

4-1- İhaleye katılmak için müracaat dilekçesi (İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına)

4-2- İkametgâh İlmühaberi(En geç altı aylık) 

4-3- T.C.Nüfus Cüzdan fotokopisi,

4-4- Cumhuriyet Başsavcılığından alınacak Sabıka kaydı (En geç altı aylık)

4-5- İlgili esnaf odalarından adına kayıtlı okul kantin işletmesi olmadığına ve ihalelerden yasaklama kararı bulunmadığına dair aldığı belgeyi ibraz eder.( En geç bir aylık)

4-6- İhaleye katılanlardan öncelikle kantincilik  alanında alınmış ustalık belgesi (Kantin İşletmeciliği Ustalık Belgesi ) sahibi olma şartı aranır.  Kantin İşletmeciliği Ustalık Belgesi katılımcıların hiçbirinde bu belgenin olmaması durumunda Kantin İşletmeciliği alanında İşyeri Açma, Kalfalık ve Kurs Bitirme belgelerinden en az birine sahip olma şartı aranır.(Okul Aile Birliği Yönetmeliğin 20.maddesi 4.bendi)

4.7- İsteklilerden, ihale konusu olan işin tahmin edilen bedelinin % 3'ü oranında geçici teminat alınır.

4.8- İhaleyi kazandığı takdirde bizzat kendisinin kantini işleteceğine dair imzalı taahhütname vermesi

4.9-İhaleye başkasının adına katılıyorsa noterden tasdikli Vekaletname verilmesi

Madde 5- İhale evraklarının aslı yada onaylı bir örneği ile ihaleye girilir.

Madde 6- İhale şartnamesinde istenilen ve hazırlanan evrakların yanlarında/karşılarında yazılan süreleri geçmemiş olacaktır.   4.Maddede belirtilen evrakların eksik olması halinde ihaleye alınmazlar.

Madde 7- İhaleyi kazanan şahısla sözleşme yapılacak ve bizzat bu şahsın sözleşmeyi imzalaması

 

Madde 8- İHALEYE KATILACAK KİŞİLERDE ARANACAK ŞARTLAR  :

8.1- T.C. Vatandaşı olmak

8.2- Yüz kızartıcı suçtan hüküm giymemiş olmak;

     (Taksirli suçlar ile tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere hapis veya affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla kasıt ve nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunanlar ve kamu haklarından yoksun bırakılanlar ihaleye katılamazlar)

8.3- Başka bir kantin alanlar (işletenler), daha önce kantin işletenlerin işlettiği okula borcu olmamak, kantin işletirken tek taraflı sözleşmesi fesh edilen veya İhaleden men yasağı olan kişiler ihaleye katılamazlar.

8.4- İhaleye, 4.madde de bulunan evrakları eksiksiz tamamlayan kişiler katılabilir.

8.5- 05.06.1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim kanunu hükümlerine göre kantincilik alanında alınmış ustalık belgesi sahibi olma şartı aranır. Ancak, katılımcıların hiçbirisinde ustalık belgesi bulunmaması durumunda iş yeri açma belgesi, kalfalık, kurs bitirme belgelerinden en az birine sahip olma şartı aranır.

8.6- İhale tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak.

Madde 9- İta amiri, gerek gördüğünde ihaleyi iptal edebilir veya erteleyebilir. İta amirinin ihaleyi iptal kararı kesindir

Madde 10- İş bu ilan 16/09/2019  Pazartesi günün'den, 23/09/2019 Pazartesi gününe kadar karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilan panosunda ve ihalesi yapılan kantinin ait olduğu okulun ilan panosunda ve okulun resmi internet sitesinde ilan edilecektir.

Not: Muhammen bedel tespitinde 20.06.2019 tarihli "Okul Gıdası logosu uygulaması usul ve esasları hakkında (2019/19nolu)" tebliğ dikkate alınmıştır.





 KANTİN İŞLETMESİ (KİRALAMA) ŞARTNAMESİ

 

I.   GENEL ŞARTLAR

II. 

 

İŞLETME HAKKI VERİLEN YERİN;

             TAHSİSLİ OLDUĞU İDARE                               : İl Özel İdaresi

             TAHSİS AMACI                                    :Okul Kantin Olarak Kullanılması

             KİRAYA VERİLEN YERİN YÜZÖLÇÜMÜ:  30 M2

             KİRALAMA AMACI                             :  Okul kantini olarak işletilmesi

 

 

 

I.   GENEL ŞARTLAR

      Madde 1 - İhale konusu iş;  Karaman İli Merkez İlçesinde   Alparslan Ortaokulu Müdürlüğünde  bulunan kantinin, işletme hakkının 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35 (d) ve 51 (g) maddelerine göre beş yıllığına kiraya verilmesi (kiralama) şartnamesinin konusunu oluşturmaktadır.

           Madde 2 - Kira süresi, beş yıldır.

             Madde 3 – Muhammen bedeli  yıllık 9.600,00-(Dokuzbinaltıyüz)Türk Lirasıdır. (Bir yıl okulun açık olduğu dokuz ay olarak değerlendirilecektir.)

           Madde 4 - Kesin teminatı bir yıllık ihale bedeli üzerinden alınır. Nisbet % 6 (yüzde altı) tutarı ..................................liradır.

            Madde 5-İsteklilerden, ihale konusu olan işin tahmin edilen bedelinin % 3'ü oranında geçici teminat alınır.

            Madde 6- İhalenin Yeri Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğüdür. İhale tarihi 23/09/2019, saat: 13.30

            Madde 7 – İhaleye katılmak için gerekli belge ve şartlar ihale ilanında yer almaktadır.

            Madde 8– İşletilen kantinin elektrik, su, doğal gaz, ısıtma gideri, okulun sayaçlarından ayrı ise tahakkuk eden fatura bedelleri yüklenici tarafında ilgili tahsilât müdürlüklerine ödenerek, makbuzları okul aile birliğine/okul idaresine teslim edilir.

İşletilen yerde kullanılacak elektrik, su, doğalgaz ve ısıtma sayaçlarının teknik bakımdan genel tesisattan ayrılmasının mümkün olmaması ve bu giderlerin İdarece karşılanması halinde, bu giderler karşılığı olarak kiracı tarafından konulacak süzme saatler tarafından tespit edilen kullanım miktarları, karşılığında tespit edilecek bedel, kiracı tarafından okul aile birliklerine ödenecektir.  Süzme sayacın kullanılmasının mümkün olmadığı durumlarda ; işletilen kanite ait elektrik, su, doğal gaz, ısıtma vb.gideri okulun sayaçlarıyla aynı ise defterdalık / idare tarafından tespit edilecek miktar (Bu miktara işletme hakkı verilecek yerin elektrik, su, doğalgaz, ısıtma giderlerinin idarece tesbitinde söz konusu yerde buzdolabı, elektrik sobası, tost makinası gibi aletlerin çalıştırılıp çalıştırılmayacağı, çalıştırılacaksa adetleri ve çalıştırılacak süreler göz önünde bulundurulur) tahakkuk dönemlerinde ilgili tahsilat yerine ödenmek üzere kiracı (yüklenici) tarafından okul yönetimine/ okul aile birliğine ödenir.İş yeri tesliminden sonra  abonman, kullanım ve tamir giderleri  kiracı tarafından karşılanır. Vadesinde ödenmeyen işletme hakkı bedellerine, 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme zammı uygulanır.

Madde 9– Kantin işletme süresi beş yıldır(5 yıl). İlk yıl işletme hakkı bedeli ihale bedeli olup, takip eden yıllar işletme hakkı bedelleri ise, bir önceki yıl işletme hakkı bedelinin Devlet İstatistik Enstitüsünce yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi TÜFE'nin (TÜFE-oniki aylık ortalamalara göre yüzde değişim ) oranında artırılması suretiyle bulunacak bedeldir.

Ancak kira bedelinin tespitine ilişkin önemli ölçüde farklılaşma (öğrenci mevcudunda en az %25 oranında azalış veya artış, olması halinde, muhammen bedel yeniden tespit edilerek mevcut kiracıya aynı usulle ihale edilerek yeni sözleşme düzenlenir

            Madde 10- İşletme hakkı bedelleri peşin ödenebileceği gibi, aylık dönemler halinde 9 (dokuz) ayda taksitle de ödenebilir. Her aya ilişkin kira bedeli peşin olarak ödenir.

Yarıyıl tatilinin yapıldığı ayda o aya ilişkin kira bedelinin yarısını öder. (Kiracı her yıl belirlenen yıllık kira bedelinin tamamını ödemek zorundadır.) Okulların tatil olduğu dönemde (Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları) işletilmeyen yerler için dokuz ay, tam yıl işletilebilen yerler için ise on iki ay kira ödenir.

 

            Madde 11 - Kiralama ile ilgili her türlü vergi, resim, harçlar ve diğer giderler yükleniciye aittir.

Madde 12- Kiracıdokuz/oniki ay üzerinden belirlenen yıllık kira bedelinin %3 (……………..TL)  arz bedelini peşin olarak veya üçer aylık dönemler itibarıyla dönemi takip eden ayın onuncu günü sonuna kadar defterdarlık/mal müdürlüğü hesabına ödeyecek ve ödeme dekontunun aslını birliğe/okul müdürlüğüne teslim edecektir.

Süresinde ödenmeyen işletme bedeline 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'un 51 inci maddesi gereğince belirlenen oranda gecikme zammı uygulanacaktır.

Madde 13 - Kesin teminat tutarı, bir yıllık kira bedelinin% 6 oranında olup, Kesin teminat sözleşme bitiminde, Sosyal Sigortalar Kurumundan ilişkisiz belgesi ibraz etmesi, birliğin herhangi bir alacağının kalmaması hâlinde kiracıya iade edilir

 

Madde 14 - Kantin bizzat yüklenici tarafından çalıştırılacaktır. Kantin başkası tarafından çalıştırılamaz, resmî veya gayri resmî devir ve temlik yapılamaz. İşletme hakkı verilen kuruluş ve şahıs bu hakkı devredemez, ortak alamaz, işletme hakkı verilen yeri genişletemez, değiştiremez, amacı dışında kullanamaz, işçi çalıştırabilmesi kantin, çayocağı gibi yerlerin bulunduğu daire amirinin yazılı muvafakatına bağlıdır. Bu durumda çalıştıracağı işçilerin isim ve adreslerini söz konusu idareye yazılı olarak bildirir.

 

Madde 15 - Kantinin işletilmesinde 3100 sayılı Kanun gereğince ödeme kaydedici cihaz (Yazar Kasa) kullanılır. Ödeme kaydedici cihazın kullanılamayacağı durumlarda, 213 sayılı Vergi Usul Kanununda belirtilen fatura veya perakende satış fişi kesilir.

Madde 16 - İşletme hakkı verilen kantinin bulunduğu yer, Okul Müdürlüğünce mahallinde tanzim edilecek tutanakla işleticiye teslim edilir. Tutanakla teslim edilen yerdeki kapı, pencere, dolap, lavabo gibi levazımın tam ve sağlam olup olmadığı işletme hakkı verilen taşınmaz içerisindeki malzeme de (ocak, masa, sandalye ve benzeri) bulunuyorsa bunlar da çeşit ve değerleri itibarıyla ayrı ayrı belirtilerek teslim tutanağında yer alır ve birlik /okul yönetimi yetkilileri ile işletme hakkı verilen yüklenici tarafından imzalanır.

Madde 17 - İşletme hakkı sona erdiğinde işletilme hakkı verilen yer, yüklenici tarafından kantinin bulunduğu idare yetkililerine bir tutanakla teslim edilir. Bu tutanakla yüklenici kullanımına bırakılan malzeme tam ve sağlam olarak teslim alınır. Bu tutanakta işletme hakkı verilen yer teslim edilirken bu yerlerle birlikte işletme hakkı sahibi kuruluş veya şahsın tasarrufuna bırakılan ve teslim tutanağında belirlenen malzemenin de tam ve sağlam olup olmadığı yazılır. Noksan olan, kırılan veya kaybolan malzeme işletme hakkı sahibi tarafından aynen temin edilir veya bedeli taşınmaz malın bulunduğu yer saymanlığına çeşitli gelir olarak yatırılır.

 

Madde 18 - Kiracı; temizlik ve sağlık koşullarına uygun faaliyette bulunmak zorundadır. İşletmeci gıda maddelerini hijyen güvenliğinin sağlanması için kırtasiye, temizlik ve benzeri maddeleri diğer maddelerden ayrı yerlerde satışa sunar. Ayrıca sabotaj ve yangın gibi tehlikelere karşı her türlü tedbirleri alır. Kiracıdan kaynaklanan tedbirsizlik, ihmal ve kusur gibi nedenlere bağlı meydana gelecek zarar ziyanı tazmin etmekle yükümlüdür. Fiziki mekânı uygun olan kantinlerde gıda ve hijyen güvenliğinin sağlanması için

Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) yayımladığı 13275, 13284 ve benzeri diğer standart kriterlerine uyulur.

Madde 19– Yüklenicinin, işletme bedeli, arz bedeli, elektrik, su, ısınma bedeli, vergi ve harçlardan herhangi birini ödememesi; yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymesi, kantinde sağlığa ve genel ahlâka aykırı maddelerin öğrencilere satılması veya eğitim-öğretim ortamını bozucu davranışlarının inceleme-soruşturma sonucu tespiti hâlinde, birlik yönetiminin gerekçeli kararıyla sözleşme tek taraflı feshedilir. Bundan dolayı yüklenici hiçbir hak talep edemez.

Madde 20 - Sözleşme süresi içinde;

a) Kiracının 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya  daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık,

sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık ve aynı Kanunun 'Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar' başlıklı İkinci Kısım Altıncı Bölümünde düzenlen maddelerde yer alan suçlardan birinden mahkûm olması,

b) İşletme hakkı verilen yerde, işletmecinin ve yanında çalışanların; devletin güvenliğine aykırı, eğitim öğretim ortamını bozan davranışları, genel ahlaka aykırı görsel, yazılı yayınlar vb. malzemeyi bulundurduklarının tespiti halinde, birlik yönetimi kiracının sözleşmesini tek taraflı fesheder. Bu işlemden dolayı kiracı hiçbir hak talep edemez.

Madde 21 - İşletme hakkı verilen yerde, hizmetin gerektirdiği malzeme ve eşya dışında devletin güvenliği, genel ahlâka aykırı ve okul müdürlüğünce sakıncalı bulunan her türlü alet, kitap ve broşür gibi eşya bulundurulamaz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Alparslan Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)