Kar Yağışı Nedeniyle Bir Çok İlde Okullar Tatil!

 

Yoğun kar yağışı nedeniyle başta İstanbul olmak üzere bir çok ilde eğitime ara verildi.

 

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ülkenin birçok ilinde eğitime ara verildiği açıklandı.

İSTANBUL

İstanbul Valiliği, bu geceden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle yarın anaokulları ile ilk, orta ve liselerde 1 gün tatil ilan etti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji yetkililerince, İstanbul´da bu geceden itibaren başlayacak kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar aralıklarla hafif, öğleden sonra ise etkisini artırarak yer yer yoğun olacağının tahmin edildiği vurgulandı.

AÇIKLAMADA ŞÖYLE DENİLDİ:

"Bilhassa, öğleden sonra etkisini artırması beklenen kar yağışının ve buna bağlı olarak mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayının ara cadde ve sokaklar başta olmak üzere araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul´un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 18 ve 19 subat Çarşamba ve Persembe günü iki gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır."

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Kartal İbrahim Saime Zıpkın İlkokulu

Kaynak:https://saimezipkin.meb.k12.tr/icerikler/kar-yagisi-nedeniyle-bir-cok-ilde-okullar-tatil_1588349.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)