Karaman Bilsem Başarılarına Yeni Başarılar Ekliyor. . . . Tübitak Tarafından Bu Yıl 55'incisi Düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasından Öğrencilerimiz Dereceler İle Döndüler. . .

Karaman BİLSEM başarılarına yeni başarılar ekliyor.... TÜBİTAK tarafından bu yıl 55'incisi düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasından öğrencilerimiz dereceler ile döndüler... 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 55'incisi düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması 4-7 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Antalya'da düzenlenen yarışmaya öğrenciler 23 bin 66 projeyle başvuru yaptı. Bölge yarışmasına katılım hakkı proje başvuruları, görevli jüri üyeleri tarafından değerlendirilmiş ve yapılan ön değerlendirme sonucunda 12 alanda toplam bin 219 proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı.

İlimizden yapılan 44 başvurudan 5 (beş) proje Antalya Bölge Yarışmasına katılım hakkı etmiş, bu projelerin 4 (Dört) tanesi kurumumuz öğretmenleri danışmanlığında, öğrencilerimiz tarafından hazırlanmıştır. 

Yarışmada yapılan değerlendirme sonucunda kurumumuz öğrencilerinin Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülten Tiske Gençer, danışmanlığında hazırladığı "Anadolu Halı ve Kilimlerindeki Motiflerin Gizli Mesajları ve Bu Motiflerin Günümüz Eşyalarına Yansıması" adlı projesiyle değerler eğitimi alanında, Rehberlik Öğretmeni Meltem Koptagel Çeltek ve öğrencilerinin hazırladığı "Depremzede Öğrencilerin Algıladıkları Sosyal Destek Düzeyi ile Duygu Düzenleme Becerileri Arasındaki İlişkinin İncelenmesi" adlı projesi ile psikoloji alanında bölge 2'incisi oldu.

Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Gülsen Metin, danışmanlığında hazırlamış olduğu "Anadolu'nun Son Emanetleri: Karaman Pir Ahmet (Kale) Camii Kapısındaki Evliya Çelebi İmzası" adlı projesiyle değerler eğitimi alanından bölge 3'üncüsü oldu.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Merkez Karaman Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)