Karanlığın Gözü ve Sessizliğin Dili Projesi Köprüler Kuruyor

Altınordu Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu ve Slovakya’nın Sala şehrinden Základná škola Ľudovíta Štúra adlı okulu tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları dahilinde yürütülen Comenius Programı okul ortaklığı projesi kapsamında öğrencilerimiz Slovakya´ ya gitti.

18-29 Mayıs 2015 tarihi itibariyle de Slovakya Sala şehrinde proje ortağımız okulla belirlenen etkinlikler kapsamında hareketliliğimizi gerçekleştirmekteyiz.        İngilizce Öğretmeni İlhan Öztürk ve Türkçe Öğretmeni Leyla Hanay tarafından koordine edilen “Eye of Darkness – Language of Silence” (Karanlığın Gözü ve Sessizliğin Dili) adlı projenin ana teması görme engellilerle birlikte ortak iki okul öğrencileri ve kurulacak sesli kitaplıklar arasında somut bir bağ kurmaktır. 

Proje ortaklarını geçen yıl Ordu’da ağırlayan Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu’ndan bir heyet Slovakya’ya gitti. Öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet Viyana başta olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerini gezmeye devam ediyorlar.

 

Proje kapsamında her iki okul öğrencileri kendi ülkelerinde hikayeler okuyup bu hikayeleri kayıtlar halinde bir araya getirecek ve gerek şehir gerekse okul kütüphanelerinde görme engellilere yönelik sesli kitaplıklar oluşturuldu. Her iki ülke 5 adet ulusal hikayesini de değişerek çevirilerini yapıp kendi kitaplıklarında bulunduracak. Bu çalışmanın yanı sıra öğrenciler halk ezgilerini ve hikayelerini de karşılıklı paylaşarak kültürel değişim de yapmış olacak.  

Proje öğrencilere okumanın önemi, paylaşım, grup çalışması, sosyal sorumluluk bilinci, kültürel farkındalık gibi bir çok anlamda olumlu katkıda bulunmayı hedefliyor.Her iki okul Öğretmenleri ve öğrenciler Viyana´yı birlikte gezdiler.Sonrasında bol bol Hatıra fotoğrafı çektirdiler.

https://ordu.meb.gov.tr/www/karanligin-gozu-sessizligin-dili-projesi-kapsaminda-slovakyadan-ziyaretcilerimiz-geldi/icerik_gorme_engelli/1447

https://myvoiceyoureyes.blogspot.com.tr/

https://www.orducu.com/haber-8279-karanligin_gozu_sessizligin_dili_olur_musun.html

https://www.orduhayatgazetesi.com/egitim-haberleri/karanligin-gozu-sessizligin-dili-olacaklar.html

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ordu Altınordu Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)