Kayıtlarımız Başlamıştır

İLKOKUL 1. SINIF VE ANASINIFI ÖĞRENCİ KAYITLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Değerli Veliler,

Okulumuzda 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ilkokul 1. sınıf ve anasınıfı öğrenci kayıtları başlamaktadır. Kayıt süreci ve gerekli belgelerle ilgili bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

İlkokul 1. Sınıf Kayıtları

İlkokul 1. sınıf kayıtlarımız, adres kayıt bölgemizdeki öğrenciler için 12 Ağustos 2024 tarihinde başlayacaktır. Kayıt işlemleri hafta içi 11.00 – 15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. 1. sınıfa başlayacak öğrencilerimiz için uyum eğitimleri 02 Eylül - 06 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt öncesinde çocuğunuzla birlikte okulumuza gelerek bilgi alabilir ve görüşme yapabilirsiniz.

 Kayıt bölgemizdeki doğum tarihleri 2019 Ocak, Şubat ve Mart ayı doğumlu (66-68 aylık) ve dolayısı ile kayıtları veli isteğine bağlı çocuklar da okulumuza geçici olarak yerleştirilecektir.

   Bu yaş grubundaki çocuğunu birinci sınıfa göndermek isteyen velilerimizin okula yazılı istekte bulunmaları okula kesin kayıtları için yeterli olacaktır. İstek dilekçesini okulumuzdan alabilirsiniz.

   Çocuğunuzun yaşını öğrenmek için TIKLAYINIZ 

 

1. Sınıfa Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

  1. Öğrencinin kimlik kartı fotokopisi
  2. Velinin kimlik kartı fotokopisi
  3. Öğrenci Bilgi Formu (Okul İdaresinden temin edilecektir)
  4. Açık Rıza Formu (Okul idaresinden temin edilecek)
  5. A4 fotokopi kağıdı (3 top)
  6. Su, elektrik veya doğalgaz faturalarından herhangi biri
  7. Aday Kayıt Listesinde ismi olmayanlar için yerleşim yeri belgesi (e-devlet veya Nüfus Müdürlüğünden alınacak)

Anasınıfı Kayıtları

Kayıtlarda bir sonraki eğitim ve öğretim yılında zorunlu eğitime başlayacak çocuklar ile okulun bulunduğu kayıt alanındaki çocuklara öncelik tanınır.  İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış olan 69-71 aylık çocuklara, okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtta öncelik tanınır. Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocukların kaydı yapılır. Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan ana sınıflarına 45-56 aylık çocuklar da kaydedilebilir.

Anasınıfı kayıtlarımızda çocuğunuzun kaydını tamamlamak için aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekmektedir:

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Beykoz Güzelcehisar İlkokulu

Kaynak:https://guzelcehisarilkokulu.meb.k12.tr/icerikler/kayitlarimiz-baslamistir_15317270.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)