Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi Ailelerle Buluşuyor

          Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak benimsediğimiz vizyon ve misyon, öğrencilerimizi mesleki nitelikler açısından yetiştirmenin yanı sıra, onları topluma çeşitli boyutlarda hizmetler sunacak faaliyetlere de yöneltmektir. Bu kapsam da hazırlamış olduğumuz  “Meslek lisesi öğrencileri ailelerimizle buluşuyor”  başlıklı projemiz ile öğrencilerimiz hem ihtiyaç sahibi, yoksul ve muhtaç kişilere yardım eli uzatmış olup hem de benimsediğimiz “Meslek Liseleri hayatınıza dokunuyor”  sloganı ile topluma faydalı  bireyler olma yolunda adım atmışlardır. Öğrencilerimiz bu sayede toplum ile iç içe olup, toplum yararına hizmetler sunma fırsatı yakalamışlardır.

Projemizde yer alan faaliyetler okulumuzun bulunduğu Kazımkarabekir İlçesinde  gerçekleştirilmiştir. Faaliyetlerin yürütülmesinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz görev almışlardır.

Projemizde, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Bölümü 10-11-12. Sınıf öğrencileri aktif olarak görev almışlardır. Proje kapsamında bu üç meslek bölümü sınıflarımıza ilçemiz genelinde yoksul, yardıma muhtaç aileler belirlenip bu ailelerimizin eksikleri giderme görevi verilmiştir. Bu sayede her sınıfımızın bir ikinci yuvası olmuş olup ve sınıf öğrencileri, birlikte çalışarak sınıf ailesinin eksiklerini giderme faaliyetlerini yürütmüşlerdir.

      İlçe genelinde yoksul, yardıma muhtaç ailelerin belirlenmesi aşamasında ise Kazımkarabekir Kaymakamlığı, Kazımkarabekir Belediye Başkanlığı ve Muhtarlıklar ile işbirliği yapılmıştır. İlçemiz de yoksul, yardıma muhtaç üç aile belirlendikten sonra, okul idaresi bu üç ailenin sınıflarımız arasında paylaşımını yapmış ve faaliyetlere başlanmıştır.

      Gönüllü olarak katılan öğretmen ve öğrencilerimizin üstün gayretleri ile gerçekleştirdiğimiz projemiz sonunda duygusal anlar yaşandı. Hem proje ekibimiz hem de yardımcı olduğumuz ailelerimiz arasında bir sevgi bağı oluştu. Öğrencilerimiz bu proje ile yardımlaşma, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularını en üst düzeyde yaşama imkânı buldular.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Kazımkarabekir Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)