Kesim Dalının Avantajları ve Kariyer İmkanları

Mesleki Eğitim Merkezleri'nde eğitim alan öğrencilerimiz; 9. sınıftan 12. sınıfa kadar her sınıf seviyesinde kendilerini geliştirerek çalışma hayatına adapte olmaya çalışmaktadır. Bu adaptasyonun yanında 11. sınıfın sonunda Kalfalık Belgesi almaktadırlar. 12. Sınıfın sonunda da Ustalık Belgesi ve Lise Diploması almaktadırlar. Önceden Lise diploması almak için Mesleki Açık Liseye kayıt yaptırıyorlardı. 2019 yılında yapılmış olan güncelleme ile artık tüm eğitim hayatı boyunca okulumuzda okuyup hem LİSE DİPLOMASI hem de USTALIK BELGESİ almaya hak kazanacaklardır.

Tanımı


Pastal planı hazırlama, malzeme özelliğine göre serim, kesim ve eşleme yapma, iş geliştirmeye yönelik önerilerde bulunma bilgi ve becerisine sahip, nitelikli kişidir.


Görevleri

  • Pastal planı hazırlamak,
  • Serim yapmak,
  • Malzeme özelliğine göre kesim yapmak,
  • İşaretleme, eşleme ve etiketleme yapmak,
  • Kullandığı araç-gerecin basit bakım ve onarımını yapmaktır.

MESLEK ELEMANLARINDA ARANAN ÖZELLİKLER
Giyim üretim teknolojisi alanında çalışmak isteyenlerin; renk körlüğü vb. görme engelinin bulunmaması, el becerisine sahip olması ve el, göz, ayak koordinasyonu gibi psiko-motor yeteneklere sahip olması gerekmektedir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI 
Giyim, hazır giyim üretimi alanında çalışanlar, görevlerini, işletmelerin gerekli ekipmanlarla donatılmış ilgili bölümlerinde yürütürler. İşletmenin bütün bölümlerinde çalışanlar eşgüdüm için de görevlerini yerine getirirler. 
Çalışanların sağlığı ve üretimin verimliliği açısından çalışma ortamının gerektirdiği işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerin alınması gerekir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bilecik Gölpazarı Gölpazarı Köprülü Mehmet Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)