Kitap Tokat Kaldığı Yerden Devam Ediyor

 KİTAP TOKAT KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Kitap Tokat projesi kapsamında merkez ve 11 ilçemizde 1.sınıftan 12. sınıfa kadar en çok ve etkin kitap okuyan öğrencilerimiz ile kendilerine ebeveynlerinin okudukları kitapları resme döken okulöncesi öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz.

Başlama Tarihi: 10.04.2020

Bitiş Tarihi: Örgün Eğitime Geçişin Başlaması

Bu kapsamda yapılması gereken iş ve işlemler:

Kitap Tokat Yürütme İlçe Üst Kurulunun Görevleri:

ü  Okul yönetimlerini bilgilendirmek, yarışma afiş ve yönergesini okullara göndermek.

ü  Süreci takip etmek, sosyal medya ve diğer iletişim araçları ile yarışmayı gündemde tutmak ve yarışma afişini paylaşmak,

ü  Ödül töreni düzenlemek.

ü  İlkokul, ortaokul ve liseler için "Okuma Defterim" ile okulöncesi için ise "Kitap Okuma Resim Defterim" dosyalarını okul yönetimlerine iletmek.

Okul Yönetimlerinin Görevleri:

ü  Öğretmenleri bilgilendirmek, yarışma afiş ve yönergesini öğretmenlere iletmek.

ü  Süreci takip etmek, sosyal medya ve diğer iletişim araçları ile yarışmayı gündemde tutmak,

ü  İlkokul, ortaokul ve liseler için "Okuma Defterim" ile okulöncesi için ise "Kitap Okuma Resim Defterim" dosyalarını öğretmenlere iletmek.

Sınıf ve Şube Rehber Öğretmenlerinin Görevleri:

ü  Velileri bilgilendirmek, (veli bilgilendirme mesajını ve afişi velilere ulaştırmak)

ü  Öğrencilerin okudukları kitapları e okul sistemine işlemek,

ü  Süreci takip etmek, sosyal medya ve diğer iletişim araçları ile yarışmayı gündemde tutmak,

ü  İlkokul, ortaokul ve liseler için "Okuma Defterim" ile okulöncesi için ise "Kitap Okuma Resim Defterim" dosyalarını velilere iletmek.

ü  Öğrencilerin katılımını teşvik etmek.

ü  Velilerehttps://www.kitaptokat.gov.tr sistemine girişte rehberlik yapmak.

Velilerin Yapması Gerekenler:

             Çocuklarının okuduğu kitapları; ilkokul, ortaokul ve liseler için "Okuma Defterim" ile okulöncesi için ise "Kitap Okuma Resim Defterim" dosyalarına göre 2023.tokat.gov.tr/kitap sistemine işlemek.

Dikkat edilmesi gereken hususlar:

-Sistemdeki bütün bölümler doldurulmalıdır.

-Yazım ve noktalama kurallarına dikkat edilmedir.

-Öğrenci, veli, okul bilgilerinde yanlışlık olması ve "Kitabımı beş cümle ile anlatıyorum" bölümünün özgün olmadığıdurumlarda öğrenci değerlendirme dışı kalacaktır.

Değerlendirme:

ü  https://www.kitaptokat.gov.tr sistemine gelen veriler doğrultusunda her ilçenin en çok ve etkin kitap okuyan öğrencileri ile en çok dinlediği kitabı resme döken okul öncesi öğrencileri belirlenecektir.

ü   "Kitabımı beş cümle ile anlatıyorum" bölümünün özgün olup olmadığı il ve ilçe komisyonlarınca denetlenecektir.

ü  Dereceye giren öğrencilerin "okuma defteri" şube rehber öğretmenleri tarafından incelendikten sonra ödül alacak öğrencileri ilan edilecektir.

ÖDÜLLER

ü  200 Okulöncesi Öğrencisine SCOOTER

ü  500 İlkokul Öğrencisine BİSİKLET

ü  500 Ortaokul Öğrencisine SPOR AYAKKABI

ü  250 Lise Öğrencisine KOL SAATİ

ü  Yarışmaya katılan bütün öğrencilere KİTAP

Not: Belirlenen ödüller öğrenci sayılarına göre oransal olarak ödüller merkez ve diğer ilçelere taksim edilerek ilçe milli eğitim müdürlükleri bilgilendirilecektir.

Veli Bilgilendirme Mesajı

Değerli Velilerimiz;

Tokat Valiliği uhdesinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülmekte olan Kitap Tokat projesi kapsamında merkez ve 11 ilçemizde 1.sınıftan 12. sınıfa kadar en çok ve etkin kitap okuyan öğrencilerimiz ile kendilerine ebeveynlerinin okudukları kitapları resme döken okulöncesi öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. Ödül töreni örgün eğitime geçildiğinde gerçekleştirilecektir.

Yarışmaya çocuğunuzun gönüllü katılımı için çocuklarınızın okuduğu kitapları; ilkokul, ortaokul ve liseler için "Okuma Defterim" ile okulöncesi için ise "Kitap Okuma Resim Defterim" dosyasındaki bilgilere göre defter tutmasını sağlayarak https://www.kitaptokat.gov.tr sistemine işlemeniz gerekmektedir.

Değerlendirme; https://www.kitaptokat.gov.tr sistemine gelen veriler doğrultusunda her ilçenin en çok ve etkin kitap okuyan öğrencileri ile en çok dinlediği kitabı resme döken okulöncesi öğrencileri belirlenecektir. Dereceye giren öğrencilerin okuma defteri şube rehber öğretmenleri tarafından incelendikten sonra ödül alacak öğrenciler ilan edilecektir. Bu süreçte sosyal medya üzerinden #KitapTokat #EvdeKalıyorumKitapOkuyorum #KitabınBaşkentiTokathashtag ile kitap tanıtım videolarınızı, kitap okuma fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz.

 

Dikkat edilmesi gereken hususlar:

-Sistemdeki bütün bölümler doldurulmalıdır.

-Yazım ve noktalama kurallarına dikkat edilmedir.

-Öğrenci, veli, okul bilgilerinde yanlışlık olması ve "Kitabımı beş cümle ile anlatıyorum" bölümünün özgün olmadığıdurumlarda öğrenci değerlendirme dışı kalacaktır.

 

Not: Soru ve önerilerinizi kitaptokatmem@gmail.com adresine mail olarak ya da  www.kitaptokat.gov.tr sisteminde mesaj olarak gönderebilirsiniz. Sorular en fazla 24 saat içerisinde cevaplanacaktır.

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Niksar İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)