Kodlama Haftası (Code Week) Etkinliklerine 10 Farklı Proje İle Katılım Sağladık

 

Avrupa Konseyi tarafından desteklenen kodlama haftası etkinliklerine hem merkezimizde yaptığımız faaliyetler ile hem de Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen proje sergisine katılım sağlayarak katkıda bulunduk.

Herkes için kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeyi amaçlayan Code Week etkinlikleri dijital okuryazarlığı ve kodlamayı merak uyandırıcı ve keyifli hale getirmeyi amaçlamanın yanında kodlamayı öğrenmek, yenilikler için becerileri ve yetenekleri geliştirmek, yeni fikirlerin keşfedilmesini sağlamak, hızla değişen ve gelişen dünyayı anlamamıza yardımcı olmak amacı ile yapılmaktadır.

Matematik teması ile gerçekleştirilen bu yılki etkinlikler kapsamında Merkezimiz öğretmenlerinden Matematik Seferberliği İl Koordinatörü Dr. Gülşah Saltık AYHANÖZ sergi açılışında kodlama haftası, kodlamanın önemi ve serginin içeriği hakkında sergiye katılan öğrencilerimize, velilere, öğretmenlere İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Halil İbrahim YAŞAR'a ve Niğde Valisi Sn. Valimiz Mustafa KOÇ'a bilgiler verdi.

Sergide, merkezimizde kodlama çalışmaları ile yapılan 10 farklı projenin sunumu öğrencilerimiz tarafından yapıldı. Sergiye özverili çalışmaları ile katılım sağlayan değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize organizasyonu yapan Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Niğde Merkez Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)