Kts Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı Etkinlikleri

KTS şubat mart ayları eylem planı doğrultusunda LGS ye yönelik çalışmalar gerçekleştirdik.

Özellikle LGS ye girecek öğrencilerimizin başarısını arttırmaya yönelik olarak sene başında öğretmenler kurulunda kararlar aldık. Alınan bu kararlar doğrultusunda koçluk sistemi oluşturduk.  Her gruba gönüllü bir öğretmen verdik. Bu öğretmenlerimiz gruplarındaki öğrencilerle her hafta çevrim içi ortamlarda veya yüz yüze  bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar  ve öğrencilere yeni hedefler koydular. Bu öğrencilerle soru çözümleri, ödevlendirme, soru takipleri hususunda çalışmalar yapıldı.

İkinci dönem başında da koçluk sistemindeki öğretmenlerimizle çevrim içi olarak birinci dönem yapılan faaliyetlerimizi değerlendirdik.  

Uzaktan eğitim sürecinde online deneme sınavları yaptık. Deneme sınavı sonuçları kazanım odaklı olarak zümre öğretmenleri ve koçluk sistemindeki öğretmenlerle birlikte değerlendirildi ve öğrenci bazlı kararlar alındı.

Öğrenci başarısının arttırılması hususunda öğrencilerin kitap okumalarına ağırlık verildi. LGS ye girecek öğrenciler oku-yorum projesi kapsamına alınarak öğrencilerimizin düzenli ve bilinçli kitap okumaları sağlandı.

Okulumuzda DYK kursları açıldı. Hafta sonları açılan kurslarımızda öğrencilerimize iki haftada bir deneme sınavı yapılmaktadır. Ayrıca bu öğrencilerimize İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla ayda bir deneme sınavı yapılmakta ve kaynak kitap desteği sağlamaktayız. Ayrıca her 15 günde bir Türkçe, matematik, Fen Bilimleri ve İnkılap Tarihi derslerine ait fasiküller vermekteyiz.

Bunların dışında bu öğrencilerimize yönelik rehberlik çalışmaları yürütmekteyiz. Rehber öğretmenimiz Kübra AL tarafından çevrim içi olarak öğrencilerimize ve velilerimize düzenli olarak seminerler verilmektedir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Tokat Merkez Behzat - I Veli İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)