Kur’ân Dersleri, ‘u Düzeni’nde Çok Daha Verimli İşleniyor

Kur’ân dersleri, ‘U düzeni’nde

çok daha verimli işleniyor

 

OKULUMUZ  KUR’ÂN-I KERİM SINIFI İLE MESCİDİMİZDE “U” OTURMA DÜZENİNDE İŞLENEN DERSLER OLDUKÇA VERİMLİ GEÇİYOR. 

 

İmam hatip okulları müfredatında yer alan Kur’ân-ı Kerim dersi, gerek önemi gerekse de işleniş şekliyle üzerinde özellikle durulması gereken bir ders olarak karşımıza çıkıyor. Biz de okul olarak dersliklerimizden birini Kur’ân-ı Kerim sınıfı olarak belirledik ve burasını U oturma düzeni şeklinde tasarladık. Dersleri çakışan sınıflarımız için de mescidimizi de Kur’ân dersi için uygun hale getirdik.

 

ETKİN BİR ÖĞRENME GERÇEKLEŞİYOR

 

Sıra ve masaların U biçiminde yerleştirildiği sınıflar hem öğretmenin öğrencileriyle, hem de öğrencilerin birbiri arasındaki etkileşimin hat safhada olmasını sağlıyor. Etkin bir öğrenme ortamının sağlanmasıyla dersler oldukça verimli geçiyor. Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz bu şekilde işlenen derslerde kendilerini daha iyi hissettiklerini ve zamanı en güzel şekilde değerlendirdiklerini belirtiyor.

 

YENİLEYEREK GELİŞTİRİYORUZ

 

Kur’ân-ı Kerim sınıfımızda akıllı tahta kullanımının yanı sıra gerekli durumlarda ses sistemini de devreye alıyoruz. Öte yandan mescidimizde yeteri kadar rahle bulunduruyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimizin en rahat şekilde dersleri işleyebilmesi için zaman zaman düzenlemeler yapıyor, yeniliklerle Kur’ân okuma odalarımızı geliştiriyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Geyve Geyve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)