Kursiyerlerimizle Birlikte Doğaya 200 Toros Sedirini Buluşturduk

Baharın gelişi ve Orman Haftası olması sebebiyle Halk Eğitim Merkezinin sadece kurs/sertifika merkezi olmadığını, halk ile bütünleşik bir yapıda olduğunu, sadece kurs sürecinde değil her daim halkımız ve kurumlar ile iç içe olduğunu yapmış olduğumuz bu etkinlik ile göstermeye çalıştık.

Ağaç dikim faaliyetinde öncelikle bizleri kırmayıp köylerden gelen ustaöğretici ve kursiyerlerimize, Ermenek Orman İşletme Müdürlüğü Orman Mühendislerinden Abdülkadir KIRPINAR´a, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürümüz Sayın Mehmet GÖKSU´ya, İlçe Özel İdare Müdürümüz Sait SELVİ´ye ve diğer tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

200 adet Toros Sediri (Katran Ağacı)´ni toprakla buluşturduğumuz bu etkinlikte kursiyerlerimize doğru ağaç dikmenin nasıl olduğunu orman mühendisi Abdülkadir KIRPINAR tarafından uygulamalı olarak anlatılarak eğitimin sadece bina içerisinde olmadığı gösterilmeye çalışıldı. Dikmiş olduğumuz bu ağaç türünün 10 yıl içerisinde yetişkin bir birey boyunda olabileceğini ve o zaman manzaranın tadını çıkarmanın ayrı, temiz havanın ayrı bir anlamı olacağını anlatarak, çevre kirlilğine de dikkat çekti.

Katılımcılarımızın ailesi ve özellikle çocukları ile gelmelerini istediğimiz bu etkinlikte gelecek nesillere bırakılan en güzel hediyenin ağaç dikmek olduğunu, küçüklerin ağaç dikmesi ile doğaya daha saygılı olacağını, ailecek yapılan bir faaliyette toplumun temeli olan aileler arası bağın güçlenmesini hedeflediğimiz bu etkinliğe katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Fidanların tedariğinde ve katılımcılara vermiş olduğu hediyelerden dolayı Orman Mühendisi Sayın Abdulkadir KIRPINAR´a ve faaliyetin organizasyonunda emeklerinden dolayı kurum müdürümüz Sayın Havva ÖZTÜRK DEMİR´e teşekkürü bir borç bilmekteyiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karaman Başyayla Başyayla Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)