Kurslarımızla Köylerdeyiz

Sayın Bakanımız Ziya SELÇUK'un muhtarlara göndermiş olduğu mektup doğrultusunda "Kurslarımızla Köylerdeyiz" projesi kapsamında Çerkeş'in tüm köylerinde çeşitli kurslar açılacaktır.

"Kurslarımızla Köylerdeyiz" tanıtım toplantısında Millî Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk konuşmasında; 25 bin köy muhtarına niçin mektup gönderdiğini belirten bir konuşma yaptı. Her yaşta ve her eğitim seviyesindeki vatandaşımızın katılabildiği kursların köylere taşınmasında muhtarlarımızın öncülük etmesini isteyen Bakanımız, bu kurslar sayesinde köylerimizde yerli ve doğru üretim anlayışı, modern tarım ve hayvancılık bilgileriyle buluşturularak  üretim bilincinin geliştirileceğini umduğunu belirtti.

Muhtarlardan kursların köy halkına tanıtılması ve kursların köylerde açılmasına destek olmalarını ayrıca her köyde muhakkak en az bir kursun açılması isteğinde bulundu.

Genel Müdürümüz Yusuf Büyük  programda yaptığı konuşmada; "Her zaman, her yerde, herkes için eğitim" felsefesi ile çalışıldığına vurgu yaparak Sayın Bakanımızın muhtarlara göndermiş olduğu mektup ile köylerimizde büyük bir hareketlenmenin başladığını vurguladı. Söz konusu çalışma ile tarım ürünlerinin üretimi ve işlenmesine yönelik açtığımız 380'e yakın kursumuzu köylülerimizle buluşturmak, çiftçilerimizi modern ve teknolojik tarım hayvancılık yöntemlerinden haberdar etmek, kadınlarımızın kurslarımızda edindiği bilgi ve becerileriyle üreten toplumumuzda yer edinmesini sağlamak, köylülerimizin ev ekonomilerine destek olmak, köylülerimize doğru ve yerli tarım hareketini benimsetmeyi amaçladıklarını belirtti. Sayın Bakanımızın göndermiş olduğu mektup sonrasında muhtarlarımız harekete geçerek en yakın halk eğitimi merkezi müdürlüğüne ziyarette bulunarak kursların köylülere tanıtılmasında ve köylerde bu kursların açılmasına ön ayak oldular.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çankırı Çerkeş Çerkeş Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)