Kurtuluş Savaşı Kahramanları

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı'nda ülkemizin çeşitli illerinden savaşın kaderine yön veren nice kahramanlarımız oldu.   Projemiz ülkemizin çeşitli ilerinden bir araya gelerek kahramanlarımızı tanımaya ve tanıtmaya gönül vermiş öğretmen ve öğrencilerimizden oluşmaktadır.

                14 Eylül Ortaokulunda aralık ayından itibaren danışman öğretmenliğini Türkçe Öğretmeni Aycan TETİK ALGÜL'ün üstlendiği yirmi beş öğrenci ile beraber" Kurtuluş Savaşı Kahramanları" Etwining projesi yürütülmektedir. Bu proje ile kurtuluş savaşının kaderine yön veren kahramanlarımızı tanımaya, çeşitli etkinliklerle onları yaşadığımız çevrede tanıtmaya çalışmaktayız.

                Öğrencilerimiz proje kapsamında Kurtuluş Savaşında vatan için gözünü kırmadan canını ortaya koymuş olan kahramanlarımızın hayatlarını araştırıp çevreleri ile paylaştılar, resimlerini çizip renklendirerek pano çalışması hazırladılar, web 2 araçları kullanarak kelime bulutları, afiş ve logo çalışmaları, video ve fotoğraf programlarını kullanmayı öğrendiler.

                 Şubat ayı etkinlikleri çerçevesinde, sorularının tamamını projeye katılan öğrencilerimizin oluşturduğu Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emin DİNGİN ile röportajımızı gerçekleştirdik.

https://www.yoremgazete.com/kurtulus-savasi-kahramanlari-etwinning-projesinde-63113.html

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Karacabey 14 Eylül Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)