Kütüphaneler Haftası Etkinlikleri

     Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini arttırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve bu anlamda halkı bilinçlendirmek amacıyla Türkiye'de 1964 yılından beri her yıl Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta (28 Mart – 4 Nisan 2022) "Kütüphaneler Haftası" olarak kutlanmaktadır.

        Okulumuzda 28 Mart –4 Nisan 2022 tarihleri arasında ''Kütüphaneler Haftası'' etkinlikleri kapsamında;

        Öğrencilerde kitap okuma becerilerini geliştirme, okuma kültürünü destekleme, okuduğu kitapları yorumlayabilme ve değerlendirebilme gücünü arttırmak adına Türk Dili ve Edebiyatı dersleri başta olmak üzere, farklı branşlardaki derslerde öğrencilerin aktif katılımı sağlanarak, sınıflarda kitap okuma etkinlikleri düzenlendi.

      Öğrencilerde kitap okumanın önemi ve hayatımızdaki rolü konusunda farkındalık oluşturmak adına, sınıf dışındaki açık alanlarda öğretmenlerin de katılımıyla yenilikçi yöntemlerle öğrencilerin kitapla buluşturulması sağlanarak okuma etkinlikleri düzenlendi.

     Kitap ile kütüphane arasındaki ilişkinin altını çizebilmek, kütüphane sevgisi ve okuma kültürünü desteklemek amaçlarıyla derslerde İstanbul'da bulunan tarihi ve büyük kütüphaneler hakkında bilgiler verilerek bu konuda öğrencilerin ilgi ve dikkati sağlanmaya çalışıldı.

       Kitap okumanın bireyin kişisel gelişimine katkısı, kendini ifade edebilme yeteneğine faydası ve muhakeme gücünü desteklemesi konularında farklı sınıf seviyelerinde bilinçlendirmeler yapıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Sarıyer Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)