Lgs Yerleştirme Süreci

 LGS ÖN BİLGİLENDİRME

 

Merhabalar ŞEAL AİLESİ nin sevgili öğrenci adayları;

Okulumuz Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)  na  göre öğrenci almaktadır. Önümüzdeki yıl için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün okulumuz için belirlediği 9.sınıf öğrenci kontenjan sayısı 400 dür. Okulumuz ikili eğitim yapmaktadır. Önümüzdeki yıl 9. ve 10.sınıflarımız öğlenci olacaktır. 11. ve 12.sınıflarımız ise sabahçı olacaktır. Sabahçılar için ders başlangıç ve bitiş saati : 08.00- 12.55 olacak. Öğlen gurubu öğrencilerimiz için ders başlangıç ve bitiş saati 13.10-18.00 şeklinde olacaktır.

Okulumuzun sosyal medya hesaplarını (Instagram ve X)  takip ederek sorularınız varsa oradan sorabilirsiniz. ŞEAL AİLESİ olarak LGS tercihlerinizin hepiniz için hayırlı olmasını diliyoruz. Siz sevgili ve değerli öğrencilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyarız. Yeni eğitim öğretim yılında ŞEAL de birlikte nice güzellikler ve başarılara imza atacağımız bir yıl olması dileğiyle sağlıcakla kalınız selametle.

 

TERCİH İŞLEMLERİ

 

Millî Eğitim Bakanlığınca, "2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu" yayımlandı. Buna göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci, 28 Haziran- 17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak, yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

         

        Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 (on) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 20 (yirmi) okul tercihinde bulunabilecektir.

*(İlk 3 tercih Anadolu lisesi yapabilir. Eğer 4. Tercih yapılacaksa Meslek lisesi olmak zorundadır.)

*Zorunlu tercih sayısı en az 1’dir.

 

       Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar; Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir.

 

Yerel Yerleştirme Tercih Ekranında Okullar;

    Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir.

   Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir.

 

      Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayanlar için okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisinin talebi üzerine, velinin doldurup imzalayarak verdiği “Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK-1”e bağlı kalarak veli adına yapacaktır.  (20 Temmuz 2024 saat 17.00’ye kadar)

    

         

LGS.   SORU - CEVAP 

LGS TERCİH SORU- CEVAP 1

Soru: Tercihler ne zaman başlayacak ve süreç nasıl işleyecek?

Cevap: 28 Haziran'da başlıyor   16 Temmuz'a kadar e okuldan tercih yapılacak ve herhangi bir ortaokul müdürlüğüne onaylatılacaktır.

 

LGS TERCİH SORU- CEVAP 2

Soru: Tercihleri kendi mezun olduğu ortaokula onaylatmak mı gerekiyor?

Cevap: Hayır. Kendi okulu da olur farklı şehirdeki ve ilçedeki  ortaokul da olur.

 

LGS TERCİH SORU- CEVAP 3

Soru: Öğrenci ilk yerleştiği yeri beğenmedi, başka okulları nakillerde seçebilir mi?

Cevap: Evet, ilk yerleştirme sonucu hem sınavlı okulların puanları hem adrese bağlı bizim gibi okulların OBPleri( puanları) belli olacağından ister adrese bağlı ister puanlı 3 okulu tercih edip sonucu bekler, olmadıysa ikinci nakil haftasında da aynı şeyi yapabilir.

 

LGS TERCİH SORU- CEVAP 4

Soru: Öğrenci nakiller sonucunda da İstediği okula giremediyse  ne yapacak ?

Cevap : Hiçbir okula giremediyse nakiller bittiği hafta bulunduğu ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe verecek, komisyon öğrenciyi bir okula yerleştirecek.

Eğer bir okula yerleşmiş ama beğenmediyse nakiller okullar başlayana kadar kapalı olacak, o okulda eğitime başlayacak, daha sonra nakil isteyebilir.

 

LGS TERCİH SORU- CEVAP 5

 

Soru: Okullar başlayınca nakil süreci nasıl işleyecek?

Cevap: Dönem başlarında nakiller haftalık olur. Sonraki Kasım' da aylık olur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Bağcılar Şeyh Edebali Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)