Liselerde Bilim Uygulamaları Ankara İl Programına Katıldık

Öğrencilerin girişimci, yenilikçi, sorun çözebilen, iletişime ve öğrenmeye açık bireyler olarak yetişmesine imkan ve ortam sağlamak, öğrencilere bilimsel topantılar yoluyla teknoloji, çevre,ekonomi, eğitim, edebiyat sanat vb. alanlarda farkındalığın oluşturulması, bimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama gibi becerilerin geliştirilmesi amacıyla Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce çeşitli  çalışmalar yürütülmektedir.

Bu amaçla Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen Liselerde Bilim Uygulamaları Ankara İl Programı, Kuzey Ankara Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. TUSAŞ İcra Kurulu Başkanı Temel Kotil'in, Yapay Zeka Uzmanı Buğra Ayan'ın konferansları, fen ve merkezi sınavla öğrenci alan anadolu liselerinin yıl boyunca LBU  kapsamındaki yaptığı çalışmalar sergisi gerçekleştirildi. 

Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi olarak Okul Müdürümüz Fatih AŞKIN, danışman öğrermenlerimiz Belgin BİLGİÇ, Esra GÜREL, Saime UÇAR GÜL, Fatma YAYLA TURAN ve öğrencilerimiz ile birlikte  okulumuza ait standta TÜBİTAK ve TEKNOFEST projelerimizin sunumu yapıldı. Aynı  zamanda öğrencilerimiz, Tusaş Kanat Tasarımı, Otonom İHA Yapımı, Pardus Programı, Marka ve Patent atölyelerinde çalışmalara katılarak sertifikalarını aldılar.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Ankara Çankaya Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)