Liselerde Bilim Uygulaması: "Milli Teknoloji Hamlesi"

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesinde Liselerde Bilim Uygulamaları Programı Kapsamında İl Paneli Düzenlendi

Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesinde Liselerde Bilim Uygulamaları Programı Kapsamında İl Paneli Düzenlendi

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı fen liseleri ve merkezi sınavla öğrenci alan Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrencilerin; bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika vb. alanlarda, bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik çalışmalara altyapı oluşturacak becerilerinin geliştirilmesine ve farkındalık düzeylerinin artırılmasına yönelik konferans, panel, seminer, sempozyum, forum vb. türlerde bilimsel toplantılar düzenlenmesi ve uygulamalı bilim çalışmalarının gerçekleştirilmesi amaçlanan “Liselerde Bilim Uygulamaları” programı kapsamında Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesinde “Milli Teknoloji Hamlesi” konulu il paneli düzenlendi.

Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen panelde Gümüşhane T3 Vakfı Gümüşhane İl Sorumlusu Fatma Nur TİP ve Gümüşhane Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde görevli Yüksek Elektrik Mühendisi Badel KOCAGÖZ DEMİR konuşmacı olarak yer aldı.

 

Yüksek Elektrik Mühendisi Badel KOCAGÖZ Demir konuşmasında “Milli Teknoloji Hamlesi”nin ilk başarılı örneği, havacılık ve savunma sanayisinde hayata geçirilen projeler olmuştur. Savunma sanayii projeleri, teknoloji üretme kabiliyetimizi artırmış, üretim maliyetlerini azaltmış ve insansız hava aracından rokete, otonom sistemlerden uzay/uydu sistemlerine kadar geniş bir spektrumda yıkıcı teknolojileri geliştirme potansiyelimizi ortaya çıkarmıştır. Savunma sanayii projelerinden elde edilen kazanımlar teknolojinin diğer sivil alanlarındaki çalışmalarına da örnek teşkil etmektedir.” dedi.

 

Gümüşhane T3 Vakfı Gümüşhane İl Sorumlusu Fatma Nur TİP konuşmasında: “Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ile yola çıkan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, öncelikli olarak teknolojinin kalkınma ve tam bağımsızlık açısından önemine ilişkin toplumsal farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda yerli, milli ve özgün teknolojileri geliştirecek gençlere yönelik eğitim ve proje odaklı faaliyetler gerçekleştirmektedir. Böylece, temelden iyi yetişmiş bireyler ile toplumsal gelişim ve kalkınmanın sağlanması için nitelikli insan kaynağına yatırım yapılmaktadır. Türkiye’nin daha iyi bir dünya için sesini ve sözünü yükseltebilmesi, bölgesel ve küresel düzeyde sahip çıktığı “insanlık için adalet ve merhamet” ilkesini daha güçlü savunabilmesi, gerçek anlamda gelişmiş, refah seviyesi yüksek ve tam bağımsız bir toplum olması için yüksek teknoloji barındıran ürün/sistemleri üretmesi ve geliştirmesi gerekmektedir. “Yüksek Teknoloji ve İnovasyon”, “Dijital Dönüşüm ve Sanayi Hamlesi”, “Girişimcilik”, “Beşerî Sermaye” ve “Altyapı” olmak üzere 5 ana bileşenden oluşan bu süreç Milli Teknoloji Hamlesi olarak adlandırılmaktadır. Bu süreçte başarılı olabilmenin ön koşulu ise “eğitim, ar-ge ve üretim” süreçlerini sürdürülebilir kılabilmek amacıyla toplumun tamamında bir farkındalık oluşturmaktır. Toplumun tüm fertlerinin ortak bir ideal ve heyecan ile bu ülkenin gücüne ve geleceğine olan inancı Milli Teknoloji Hamlesi’nin zeminini oluşturmaktadır. Bu doğrultuda, teknolojik ürünlerin gelişim süreçlerinin toplumla paylaşılması, toplumun bu dönüşümün öznesi haline getirilmesi ve gençlerin belirli odak teknoloji alanlarındaki yarışmalara/projelere aktif katılım göstermeleri büyük önem arz etmektedir.” dedi.

 

Programa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Eroğlu, Gümüşhane Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Serkan Öztürk, Şiran Fen Lisesi Müdürü Kurtuluş Ekmen, Şiran Fen Lisesi ve Gümüşhane Lisesi öğrencileri katıldı.

Program sonunda katılımları için günün anısına katılımcılara İl Milli eğitim Müdürlüğü adına plaket takdim edildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gümüşhane Merkez Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)