Mardin / Yeşilli Ovaköy İlkokulu

Adres:OVAKÖY MAH. OVAKÖY KÜME EVLERİ OVAKÖY ILKOKULU BLOK NO: 62 YEŞİLLİ / MARDİN Web Sitesi:https://ovakoy.meb.k12.tr Mardin Okulları, Mardin Yeşilli Okulları, Mardin İlkokulları, Mardin Yeşilli İlkokulları, İlkokul Haberleri, Mardin İlkokul Haberleri, Mardin Yeşilli İlkokul Haberleri
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonÖğrencilerimizin bireysel ilgi ve yetenekleri bağlamında potansiyellerini en üst seviyeye getiren, üyesi oldukları etnik yapı ve konuştukları dili dikkate alarak eğitim veren, okulla bağlarını geliştiren bir eğitim kurumu olmaktır.
MisyonÇağın yeniliklerine ayak uyduran ve ülkemizin her alanda istihdam ihtiyacını karşılayabilecek özgün bireyler yetiştirmektir.
AdresOVAKÖY MAH. OVAKÖY KÜME EVLERİ OVAKÖY ILKOKULU BLOK NO: 62 YEŞİLLİ / MARDİN
İnternet Sitesihttps://ovakoy.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriOvaköy, Mardin ilinin Yeşilli ilçesine bağlı köyüdür. Halk dilinde Bi Kêrê olarak bilinen köy, cumhuriyetin kurulmasıyla Ovaköy adını almıştır. Eski bir Süryani köyü olarak bilinen köyde, Deyr-ul Zafaran Manastırına ait bir su değirmeni ve eski Süryani evleri bulunmaktadır. Coğrafi konumu sebebiyle içinde bulunduğu ovanın iklimsel özelliklerini taşımaktadır. Civardaki köylerin geçiş güzergahında bulunan köy, Kurumi, Kalenderi, Bilali ve Zınnari ailelerine ev sahipliği yapmaktadır.
UlaşımMardin/Yeşilli
Merkeze 15 km ilçeye 12 km uzaklıkta. Çevre köylerin öğretmenleriyle birlikte servisle sağlanmaktadır.
Merkezden UzaklıkMardin/Yeşilli
Merkeze 15 km ilçeye 12 km uzaklıkta.
Öğretim ŞekliNormal
Ders Saatleri08.40-13.50
Yabancı Dilİngilizce
Isınma TürüSoba
İnternet BağlantısıADSL
  • Öğretmen Sayısı4
  • Öğrenci Sayısı49
  • Derslik Sayısı3
Kaynak:https://ovakoy.meb.k12.tr/47/14/703289/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)